Bruno Sanfilippo / STUK

Bruno Sanfilippo / STUK

El pianista y compositor de formación clásica, Bruno Sanfilippo (Argentina) participa en el ‘Feest van de Filosofie’. En su último álbum ‘Piano Textures 4’ (2016), Sanfilippo crea paisajes sonoros en los que el tiempo y el espacio desaparecen.

Bruno Sanfilippo

Bruno Sanfilippo is een klassiek geschoolde pianist afkomstig uit Argentinië die sinds 2000 in Barcelona woont. Zijn geluid bevindt zich tussen minimalistische piano en elektro-akoestische muziek en hij is voortdurend op zoek naar muziek als een onuitputtelijke bron van verbazing en magie. Op zijn laatste album Piano Textures 4 wisselt hij schaarse patronen met weerkaatsende geluidsgolven, wat de luisteraar in een intieme, haast meditatieve sfeer brengt. Sanfilippo creëert sonische landschappen waarin tijd en ruimte vervagen.

Feest van de Filosofie - Thema : Rust

Het Feest van de Filosofie staat dit jaar stil bij het thema Rust. Volgens velen wordt onze tijd gekenmerkt door een verlangen naar rust en kalmte. We hebben 24/7 toegang tot het oneindige wereldwijde web. Technologieën stellen ons in staat voortdurend bereikbaar te zijn. Informatie stroomt binnen. Hoe kunnen we stilstaan in de drukte van alledag? Wat is innerlijke rust?

Nadenken over rust vraagt dat we ook stilstaan bij het thema van rusteloosheid. Vaak wordt de rusteloosheid begrepen als een onvermijdelijk bestanddeel van de menselijke conditie. Maar hoe moeten we hier dan mee omgaan?

Om 13u30 geeft Simon Blackburn de openingslezing The ways philosophy helps in 30CC/Schouwburg. Vanaf 16u00 volgen in STUK lezingen, panelgesprekken en workshops met onder meer Ton Lemaire, Joke Hermsen, Dirk De Wachter, Paul Moyaert, Paul Bowman, Geert Peymen en vele anderen. Je kan ook deelnemen aan een stiltewandeling met Toon Vandevelde of aan een filosofisch café. Om 20u00 sluiten we de dag af met de minimalistische en meditatieve pianomuziek van Bruno Sanfilippo of een film met inleiding door rector Rik Torfs.

  • Música
  • Flandes
  • sáb, 01 de abril
  • 20:00 – 23:00

Lugar

Venue map

STUK (Leuven)
016 320 300

Admission

Más información

Programa completo

Credits

(c) Bruno Sanfilippo

Herramientas