FOTCIENCIA in het LAB

FOTCIENCIA in het LAB

In het LAB van de Ambassade zijn enkele werken te zien van de 14e editie van FOTCIENCIA.

FOTCIENCIA is een jaarlijks initiatief van de Spaanse Stichting voor Wetenschap en Technologie (FECYT) en de Spaanse Nationale Raad voor Onderzoek (CSIC), dat tot doel heeft de wetenschap dichter bij het publiek te brengen door middel van een artistieke en esthetische visie die door wetenschappelijke foto’s wordt gesuggereerd.

Fysische fenomenen die ons dagelijks leven omringen, zoals de oppervlaktespanning van water, gefossiliseerde naaldhars, koolstofbollen gerangschikt als een futuristische stad, vlindervleugels op nanoscopische schaal. Dit zijn slechts enkele van de thema’s van de voor FOTCIENCIA geselecteerde beelden. Als er één ding is dat dit project duidelijk maakt, dan is het wel dat praktisch alles om ons heen vanuit wetenschappelijk oogpunt kan worden bekeken.

Dankzij de medewerking van de CSIC-delegatie in Brussel is de LAB-ruimte van de Ambassade verheugd enkele van de werken te kunnen ontvangen die geselecteerd zijn voor de 14e editie van FOTCIENCIA, beelden die wetenschap en kunst op een opvallende en informatieve manier weten te combineren.

  • Wetenschap
  • Brussel
  • do, 22 april —
    do, 27 mei 2021

Plaats

Venue map

Rue de la Science 19, 1000 Bruxelles

Admission

Het kan op afspraak worden bezocht door een e-mail te sturen naar de Ambassade (Afdeling Cultuur en Wetenschap): [email protected]

Credits

Foto: Gefossiliseerde naaldhars (Júlia Román Márquez)

Werktuigen