Inversion Intention

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • do, 16 juni —
    ma, 19 september 2022
Inversion Intention

De werken van Guillermo Mora en Bernard Villers gaan met elkaar in dialog in de Spaanse Ambassade.

De Spaanse Ambassade in België en de Irene Laub Gallery presenteren een interculturele en intergenerationele dialoog tussen deze kunstenaars. Guillermo Mora en Bernard Villers behandelen thema’s als de geschiedenis van de schilderkunst en bieden een plastische reflectie op de begrippen structuur en ruimtelijke aanwezigheid. Beiden delen de gevoeligheid en de precisie van hun abstracte taal.

Over de kunstenaars

Met humor en poëzie speelt Bernard Villers (Watermaal-Bosvoorde, 1939) met de verwachtingen van de toeschouwer. Hij stelt monochrome schilderijen voor in zuivere kleuren, vaak met geometrische vormen, en installaties waarin voorwerpen worden ontdaan van hun overbodige last. Na een opleiding monumentale schilderkunst aan de École nationale supérieure des Arts visuels de La Cambre bij Paul Delvaux en Jo Delahaut, wendde Villers zich tot het onderzoek en werd hij een vooraanstaand figuur in de Belgische kunstscène. Zijn gevoelige en vernieuwende aanpak werd gevierd in een retrospectieve tentoonstelling in het Brusselse kunstcentrum Le Botanique in 2018.

Guillermo Mora (Madrid, 1980) stelt de protocollen en procedures van de hedendaagse schilderkunst ter discussie. Zijn werk draait om drie concepten: superpositie, verhulling en verdwijning in de schilderkunst. In zijn praktijk onderzoekt hij verborgen schilderijen, schilderijen die andere schilderijen verbergen, schilderijen die hun processen verbergen, processen die het schilderen verbergen, gesluierde beelden en schilderijen die door de geschiedenis heen verborgen zijn gebleven. Hij heeft een diploma in schone kunsten van de Universidad Complutense de Madrid en de School of The Art Institute of Chicago, en promoveerde met een beurs van de Fundación La Caixa. De kunstenaar is opgenomen in de publicatie 100 Painters of Tomorrow van Thames & Hudson, was de winnaar van de Audemars Piguet Award in 2014 en de Generation Award 2013.

Plaats

Venue map

Spaanse Ambassade in België, Rue de la Science 19, 1000, Brussel

Openingsuren en toegang

Reserveer uw plaats: [email protected]

Meer informatie

Irene Laub Gallery

Credits

Irene Laub Gallery