Miradas. Spain on film

Miradas. Spain on film

BOZAR, het Instituto Cervantes in Brussel en de Spaanse Ambassade in het Koninkrijk België presenteren het festival “Miradas. Spain on film”.

Dit online filmfestival telt drie Spaanse films (waaronder een documentaire) die gedurende drie dagen zullen worden vertoond op het BOZAR-kanaal.

Voorheen werd in het kader van BOZAR Open Air een openluchtvertoning georganiseerd, die door de regisseurs zal worden bijgewoond. De vertoning zal de drie films die online zullen komen, introduceren, met een korte presentatie om de films beter te begrijpen.

Op het festival worden de volgende films vertoond:

La hija de un ladrón

Sara is al haar hele leven alleen. Ze is 22 jaar oud en heeft een baby. Haar wens is om een gezin te vormen met haar broertje en de vader van haar kind. Haar vader, Manuel, besluit na jaren van afwezigheid en na de gevangenis te verlaten weer in hun leven te verschijnen. Sara weet dat hij het belangrijkste obstakel is in haar plannen en neemt een moeilijke beslissing: hem bij haar en haar broer weghalen.

La inocencia

Lis is een tiener die ervan droomt om een circusartiest te worden en haar dorp te verlaten, hoewel ze weet dat ze daarvoor hard zal moeten vechten met haar ouders. Het is zomer en Lis brengt de dag al spelend door in de straten van het dorp met haar vrienden en met haar vriendje, die een paar jaar ouder is dan zij. Het gebrek aan privacy en de constante roddels van de buren dwingen Lis om de relatie geheim te houden zodat haar ouders er niet achter komen. Aan die idyllische zomer komt echter een einde en met het begin van de herfst ontdekt Lis dat ze zwanger is.

Meseta

Ergens op de Spaanse hoogvlakte droomt een schapenherder van een reis naar Titicaca, een gepensioneerd muzikaal duo denken aan hun gouden eeuw, twee meisjes zoeken zonder geluk naar Pokémon en een grootvader vertelt over de lege huizen van het dorp om in slaap te vallen. De personages in deze film verschijnen als geografische ongelukjes van een territorium waarvan de cultuur en de levensstijl in de tijd lijken te vervagen.

  • Film
  • Online
  • di, 15 september —
    do, 17 september 2020

Meer informatie

BOZAR-kanaal

Credits

Met de steun van de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Ambassade – SPAIN arts & science in Belgium

Werktuigen