Science, freeze or I’ll shoot!

  • Wetenschap
  • Online
  • zo, 02 oktober —
    wo, 30 november 2022
Science, freeze or I’ll shoot!

De Vereniging van Spaanse Wetenschappers in België lanceert haar eerste wetenschappelijke fotowedstrijd.

CEBE opent de wedstrijd Science, freeze or I’ll shoot waarbij onderzoekers of wetenschapscommunicatoren een wetenschappelijk concept kunnen illustreren door middel van een visueel aantrekkelijk beeld.

De afbeelding moet origineel en ongepubliceerd zijn, niet bekroond of in afwachting van een beslissing in een andere wedstrijd, en moet worden ingediend in digitaal formaat (.jpg, .png, .tiff of .svg) met een minimale resolutie van 72dpi in RGB-kleurenschema en moet ontworpen zijn in horizontale positie met een maximale grootte van 1200px (lengte) bij 1200px (breedte).
Er zijn twee prijzen, de juryprijs en de publieksprijs, die elk 300 euro voor het winnende beeld en 200 euro voor de runner-up ontvangen.

De juryprijs wordt gekozen door deskundigen op het gebied van wetenschapspopularisering en voor de publieksprijs wordt gestemd via sociale netwerken.

Deadlines

  • Inzending van kandidaat-beelden: van 10 oktober tot 1 november.
  • Voorselectie van de beelden en stemming: van 15 november tot 15 december.

Na ontvangst van alle stemmen worden de winnaars bekendgemaakt op de CEBE-website en sociale netwerken.

CEBE

Deze non-profit organisatie opgericht door en voor onderzoekers wil de sociale impact van wetenschap en technologie verbeteren door middel van evenementen die het werk van Spaanse wetenschappers in België zichtbaar maken.

Dit initiatief maakt deel uit van het Diplomatieprogramma inzake Wetenschap, Technologie en Innovatie van de Spaanse Ambassade in België en van het label #SPreadScience (Spain Spreads Science), dat tot doel heeft wetenschap, technologie en innovatie onder de aandacht te brengen van alle doelgroepen, door hun begrip als drijvende krachten achter een duurzame sociale en economische ontwikkeling te bevorderen door kritisch te denken.

Meer informatie

CEBE