CineMÁS Festival 2022

CineMÁS Festival 2022

De nieuwe editie van het filmfestival brengt een selectie Spaanse films.

CineMÁS is een jaarlijkse filmweek die Spaanstalige producties in de schijnwerpers zet. De eerste editie, georganiseerd door de vereniging “La Luna”, vond plaats in 2011 in de Sphinxbioscoop in Gent. In 2015 sloegen Sphinx Cinema en Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) de handen in elkaar en besloten om CineMÁS onder dezelfde naam te organiseren. In de editie van 2022 is Cinema Cartoon’s Antwerpen als derde partner opgenomen.

Door Spaanse en Zuid-Amerikaanse films in één filmweek te groeperen, wordt er een forum aangeboden voor deze media-aandachttrekkende filmcultuur. Door de films in de context van een festival in drie steden te plaatsen, worden talrijke mogelijkheden gecreëerd om buitenlandse gasten uit te nodigen en het festival een bovenlokale uitstraling te geven.

Gedurende zeven dagen worden twaalf tot veertien films geprogrammeerd in de drie zalen. De meeste films in het programma worden voor het eerst in België vertoond. Het programma besteedt aandacht aan thema’s als afkomst, geschiedenis, gender, seksualiteit, familiebanden, enz. Ook de diversiteit van landen komt aan bod.

Elk jaar wordt een Spaanstalige klassieker uit de rijke Spaanse filmcultuur gepresenteerd (bijv. Luis García Berlanga’s El verdugo).

In deze editie zullen films te zien zijn als “El buen patrón”, winnaar van de Goya Award voor beste film, “Sentimental”, “Libertad” en “La boda de Rosa”, onder andere. In de rubriek klassiekers zullen de kijkers “Jamón, jamón” kunnen zien.

  • Film
  • Vlaanderen
  • wo, 20 april —
    di, 26 april 2022

Plaats

Venue map

Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3, 9000 Gent

Admission

Meer informatie

CineMás Festival

Werktuigen