Middelen en oproepen tot voorstellen

XXV oproep tot het indienen van inschrijvingen Arquia wedstrijd/subsidies
De Arquia Foundation, rekening houdend met de educatieve waarde van praktische kennis van het beroep en geografische mobiliteit, kondigt de XXV editie van de arquia/ scholarships wedstrijd aan, waarmee het 45 beurzen toekent gericht op studenten in de laatste jaren van hun diploma en jonge pas afgestudeerde architecten, voor professionele stages in architectuurstudio’s en culturele instellingen en de sector.
05/04/2024 — Architectuur

Verleden

Culture moves Europe: tweede oproep voor gastheren
De tweede oproep voor residenties biedt financiële steun aan organisaties en kunstenaars die als rechtspersoon geregistreerd staan en werkzaam zijn op het gebied van muziek, literatuur, architectuur, cultureel erfgoed, design en mode, visuele kunsten en podiumkunsten. Zij kunnen maximaal 5 internationale kunstenaars en culturele professionals ontvangen voor een residentieproject van 22 tot 300 dagen. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn en legaal in een ander Creative Europe land verblijven. De subsidie draagt bij aan de kosten voor het uitnodigen en ontvangen van internationale kunstenaars en culturele professionals.
16/01/2024 — Multidisciplinair
WIELS kunstenaar in residentie 2024
Het doel van de residentie is de deelname van een Spaanse kunstenaar aan het prestigieuze internationale residentieprogramma van het WIELS Contemporary Art Centre (Brussel), tussen juli en december 2024, met de medewerking van Acción Cultural Española en het Departement Cultuur van de Spaanse Ambassade in België. Het doel van deze oproep is om de oprichting van samenwerkingsnetwerken te vergemakkelijken, de mobiliteit van Spaanse kunstenaars te bevorderen, de artistieke productie te stimuleren door het aanbieden van residenties voor kunstenaars en het ter beschikking stellen van werkruimten, alsook om de banden met internationale culturele instellingen aan te halen.
15/01/2024 — Visuele kunsten
Spanje-Ierland Internationale Onderzoeksprijzen 2023
Het Centro de Estudios Iberoamericanos y Transatlánticos FGUMA-UMA, via de Aula María Zambrano de Estudios Transatlánticos van de Universiteit van Málaga, kondigt een nieuwe editie aan van de Spaans-Ierse prijzen van de Aula María Zambrano de Estudios Transatlánticos met als doel het aanmoedigen van onderzoek en het wekken van belangstelling voor de betrekkingen tussen de twee landen in elke academische en wetenschappelijke discipline. Deze prijzen, gesponsord door José Antonio Sierra Lumbreras, zijn bestemd voor docenten, studenten, journalisten en onderzoekers uit de hele wereld en omvatten een prijs van 1000 euro voor het winnende artikel en een tweede prijs van 200 euro voor het op één na beste artikel, waarvan een artikel kan worden gepubliceerd in het tijdschrift TSN voor internationale verspreiding. Bovendien wordt de termijn voor het indienen van papers met negen maanden verlengd.
18/12/2023 — Literatuur
Open Call Getxo Photo 2024
Getxophoto’s Open Call biedt beeldend kunstenaars en fotografen van over de hele wereld de kans om hun werk tentoon te stellen op de volgende editie van Getxophoto, die plaatsvindt in juni 2024. Het thema van de 18e editie is “Play”. De jury, bestaande uit Arianna Rinaldo, Ana Casas Broda, Irene de Mendoza en María Ptqk, zal 12 shortlistprojecten en 3 winnaars selecteren. Deze laatste zullen deel uitmaken van het Getxophoto 2024 programma.
20/11/2023 — Visuele kunsten
Culure moves Europe: Tweede oproep voor individuele mobiliteit voor kunstenaars en cultuurwerkers
De individuele mobiliteitsactie helpt kunstenaars en culturele professionals om samen met een partner van hun keuze een project uit te voeren in een ander land van Creatief Europa. De oproep staat open voor individuele personen en groepen van maximaal 5 personen die projecten willen uitvoeren met een duur van 7 tot 60 dagen voor individuele personen en van 7 tot 21 dagen voor groepen. De subsidie draagt bij in de reis- en verblijfkosten en biedt aanvullende toeslagen afhankelijk van de individuele situatie van de begunstigden.
31/10/2023 — Multidisciplinair