Overheidsinstellingen

AECID
AECID – Agencia Española para la Cooperación Internacional al Desarrollo – is het Spaans  Agentschap voor Internationale Ontwikkeling en Samenwerking.
Casa África
Beheerd door het Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. Casa África legt speciaal de nadruk op de gemeenschappelijke geschiedenis en de culturele banden met Afrika.
Casa América
Beheerd door het Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. Casa América legt speciaal de nadruk op de gemeenschappelijke geschiedenis en de culturele banden met Amerika.
Casa Árabe
Beheerd door het Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. Casa Árabe legt speciaal de nadruk op de gemeenschappelijke geschiedenis en de culturele banden met de Arabische landen.
Casa Asia
Beheerd door het Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. Casa Asia legt speciaal de nadruk op de gemeenschappelijke geschiedenis en de culturele banden met Azië.
Casa Sefarad Israel
Beheerd door het Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. Casa Sefarad Israel legt speciaal de nadruk op de gemeenschappelijke geschiedenis en de culturele banden met de Sefardieten en met Israel.
Instituto Cervantes
Het Cervantesinstituut werd door de Spaanse Regering in 1991 opgericht als vereniging zonder winstgevend oogmerk. De opdracht ervan luidt, het onderwijs van het Spaans en van de andere officiële talen van Spanje te bevorderen en bij te dragen tot de ontwikkeling van de cultuur van Spanje en van de Spaanssprekende landen.
Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación
Spaans Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking.
Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
Spaans Ministerie van Opvoeding, Cultuur en Sport.
Acción Cultural Española (A/CE)
Als resultaat van de fusie tussen de Staatsvennootschappen SECC, SEACEX, SEEL, zal AC/E de Spaanse cultuur uitstraling bezorgen in Spanje en in het buitenland.