A Love Supreme / Salva Sanchis

A Love Supreme / Salva Sanchis

De Spaanse danser Salva Sanchís brengt in het kader van het theaterFestival A Love Supreme, samen met de choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, een bijzondere mix van dans en muziek.

Het album A Love Supreme van de saxofonist John Coltrane staat voor energie en explosieve expressie. De opname werd in één ononderbroken ruk gerealiseerd met het vaste begeleidingstrio van Coltrane: McCoy Tyner aan de piano, Jimmy Garrisson aan de basgitaar en Elvin Jones aan de drums. Hun muziek blijft to top heden één van de grote referenties binnen de geschiedenis van de jazz. In 2005 creëerden AnneTeresa De Keersmaeker en Salva Sanchis een kwartet rond Coltrane’s muziek. Met een nieuwe bezetting van jonge performers, bewerken De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme in een spektakel dat vitaliteit uitstraalt. Vier dansers bewegen samen op de muziek van het Coltrane Kwartet. De beweging en de muziek vloeien mooi samen maar ademen ook een onvergetelijke vrijheid en vervoering uit dankzij de nooit geziene zuiverheid van de bewegingen op de complexe improvisaties van Coltrane.

Anne Teresa De Keersmaeker is de oprichtster van het wereldbekende Rosas. 20 jaar geleden stichtte ze in Brussel een eigen dansschool, PARTS. Salva Sanchis is één van de eerste studenten die er ooiteen opleiding genoot. De dialoog tussen improvisatie en gestuele interpretatie zijn kenmerkend voor zijn optredens.

Salva Sanchis

Salva Sanchis is een in Brussel gevestigde choreograaf, danser en dansleraar. Zijn werk stoelt zuiver op dansen als communicatiemiddel.

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • za, 09 september —
    zo, 10 september 2017

Plaats

Venue map

Kaaitheater

Admission

€22 / € 18 (-25/65+) / € 10 (-19)

Meer informatie

Site officiel

Credits

(c) Anne Van Aerschot

Werktuigen