Alba Fabre op Parcours Street Art 2023

  • Stadscultuur
  • Brussel
  • vr, 29 september —
    zo, 31 december 2023
Alba Fabre op Parcours Street Art 2023

De kunstenares Alba Fabre heeft een muurschildering gemaakt als eerbetoon aan de Belgische filmmaakster Chantal Akerman in het kader van Parcours Street Art.

Fabre Sacristán werd uitgenodigd door het collectief All About Things om deel te nemen aan dit project in de openbare ruimte. Als groot filmliefhebber was het haar idee om een grootschalige muurschildering te maken met een scène uit de legendarische film Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Brussel, die de Belgische regisseur in 1975 regisseerde.

De creatie van dit werk ondersteunt ook de beslissing van de burgemeester van de stad Brussel om de centrale berm langs de Handelskaai in Brussel om te dopen tot Allée Chantal Akerman.

Alba Fabre

Alba Fabre is een Spaanse muurschilderes. Ze studeerde tekenen en schilderen aan de Kunstacademie van Barcelona, waar ze nu werkt als docente. Tegelijkertijd ontwikkelt ze haar persoonlijke werk op het gebied van stedelijke kunst. Haar werk wordt gekenmerkt door een figuratieve stijl die soms dicht bij het impressionisme staat.

Haar werk richt zich op het analyseren van de taal en concepten van de klassieke kunst, weergegeven in schilderijen waarin kracht en kleur centraal staan. De invloed van psychologie en sociale kwesties is ook te zien in haar werk.

Deze muurschildering is te zien op de kruising van de Schuitenkaai en de Sint-Andiesstraat in 1000 Brussel. Ze zal daar permanent blijven.

Plaats

Venue map

Sint-Andriesstraat & Schuitenkaai, 1000 Brussel

Meer informatie

Parcours Street Art

Credits

Foto van Jules Cesure