PHOTO BRUT 2022

PHOTO BRUT 2022

Het fotofestival stelt een selectie kunstwerken voor van de Spaanse artieste Angel Vergara in het kunstencentrum CENTRALE for contemporary art.

Op basis van het thema “photo brut”, fotografische werken die buiten de conventionele artistieke circuits zijn vervaardigd, brengt CENTRALE meer dan 200 foto’s samen uit de uitgebreide collectie van Bruno Decharme.

In lijn met haar aanpak heeft CENTRALE de Brusselse kunstenaar Angel Vergara uitgenodigd voor een open en uniek dialoog met de verzamelaar. Voor de videoinstallatie die Vergara presenteert liet hij zich inspireren door filmportretten van Decharme. Zijn werk vloeit voort uit de voortdurende zoektocht naar de kracht van het beeld, via performances, video’s, installaties, schilderijen en tekeningen.

De manier waarop Vergara met hedendaagse beeld werkt, strookt helemaal met het concept van de ‘ruwe’ foto’s. Zijn werk is een poging om een impact te hebben op zowel esthetisch als sociocultureel en politiek vlak. Daarom presenteert hij een videoinstallatie die een nieuw licht op de tentoonstelling zal werpen.

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • do, 17 november —
    zo, 19 maart 2023

Plaats

Venue map

CENTRALE for contemporary art, Place Sainte-Catherine 45, 1000 Bruxelles

Admission

Meer informatie

CENTRALE for contemporary art

Werktuigen