Logo EU-voorzitterschap

Angelica Liddell au festival Transpoesie 2023

  • Literatuur
  • Brussel
  • wo, 27 september 2023
  • 19:00
Angelica Liddell au festival Transpoesie 2023

De onclassificeerbare Angelica Liddell leest haar dichtbundel “El ciclo de las resurrecciones” voor.

Angelica Liddell is een vooraanstaande naam in de Europese literatuur en podiumkunsten. In 2012 ontving ze de Nationale Prijs voor Dramatische Literatuur uitgereikt door het Spaanse Ministerie van Cultuur en in 2013 kreeg ze de Zilveren Leeuw op de Theaterbiënnale van Venetië. In 2016 ontving ze de LETEO Literatuurprijs 2016 en in 2017 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Kunsten en Letteren door het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie. Ze ontving in 2020 de Prijs van de critici voor de podiumkunsten in Catalonië.

Bij deze gelegenheid keert ze terug naar België om ons haar meest intieme kant te laten zien. De gedichtenbundel El ciclo de las resurrecciones verenigt de mystiek van de amoureuze passie met het heilige en het erotische, door middel van drie stukken: De eerste brief van Sint Paulus aan de Korintiërs, Tandy en You are my destiny.

Plaats

Venue map

Istituto Italiano, rue Livourne 38, Brussels

Openingsuren en toegang

Vrij

Meer informatie

Transpoesie Festival

Credits

Activiteit georganiseerd door het Instituto Cervantes. In samenwerking met Eunic Brussel. Met de steun van het Istituto italiano di cultura.