Anna Calsina / Théâtre Balsamine

Anna Calsina / Théâtre Balsamine

Garage29 produceert in het kader van de tweede editie van het festival Brussels, dance! Uniforme, de laatste creatie van de Catalaanse choréografe Anna Calsina met Sabina Scarlat en Chloé Beillevaire. Een choréografie mete en diepe en rechtvaardije kijk op de huidige samenleving.

Uniforme

De Westerse samenleving beleeft een paradoxaal moment waarin de onderlinge verschillen alsmaar duidelijker worden terwijl men net streeft naar een zekere uniformiteit. Iedereen gelijk voor de wet, God eerst en dan de mensheid: het ligt in de aard van de moderne mens naar gelijkheid te streven. Nochtans worden de culturele, gender- en afkomstverschillen alsmaar duidelijker. Uniformiteit houdt de bedrieglijke belofte in orde te scheppen en een juridisch system te creëren die tegelijk conflicten veroorzaken.

Uniforme behandelt dit onderwerp met tonnen zand en twee gelijkaardige vrouwelijke figuren. In de zandscene worden torens, kastelen, kathedralen gesculpteerd. Deze architecturale elementen mengen verschillende stijlen en periodes, en lijken haast een miniatuur maquette van onze wereld die op instorten staat door de bewegingen van de dansers. Een choreografische vernietiging en mooie belevenis.

Brussels, dance !

Brussels, Dance !, een initiatief van verschillende culturele centra, is het feest van de creativiteit van de hoofdstad. Van 1 februari tot 31 maart kunt u met Brussels, Dance ! op het ritme van Brussel en zijn kunstenaars bewegen, en de energie van de hoofdstad van de dans beleven !

Programma en zalen : Brussels, dance ! festival

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • di, 14 maart —
    vr, 17 maart 2017

Plaats

Venue map

Théâtre de la Balsamine

Meer informatie

Réserver les billets

Werktuigen