Logo EU-voorzitterschap

Aquí · Ahí · Allí

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • za, 09 september —
    za, 21 oktober 2023
Aquí · Ahí · Allí

Het werk van de vijf fotografen in deze tentoonstelling biedt een representatief overzicht van de vitaliteit van de hedendaagse Spaanse fotografie.

Deze tentoonstelling, die wordt voorgesteld in het kader van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, brengt fragmenten samen uit vijf fotoreeksen waarvan de makers onlangs een monografie hebben gepubliceerd.

Israel Ariño (Barcelona, 1974) waagde zich op een terrein dat op het eerste gezicht weinig fotogeniek is: Amiens en de plattelandsgemeenschappen eromheen. Vergezeld door een antropoloog gaat Ariño op zoek naar onverwachte elementen in zijn project: On nous dit qu’il n’y avait rien et nous sommes allés le chercher.

Alex Llovet (Barcelona, 1974). Zijn werk Summer’s Almost Gone brengt foto’s samen van zijn partner en hun twee dochters, gemaakt tijdens vakanties in Engeland en Spanje tussen 2016 en 2021. Het resultaat is een soort familiealbum dat de waarde van het alledaagse benadrukt.

Jordi Guillumet (Barcelona, 1953) is sinds 1980 actief in de Spaanse fotografiescene. Hij presenteert de serie Registro Pendiente (Pending Record), geproduceerd met zijn partner Mònica Roselló (Tarragona, 1961). Ze stellen composities van elk drie beelden voor, waarbij het aan de lezer wordt overgelaten om zijn of haar eigen verhaal te construeren uit ogenschijnlijk eenvoudige associaties.

Marta Sellarés (Calatayud, 1996) verkent de wereld van de kindertijd door middel van een reeks metaforen die onze angsten illustreren. Een schuur, een grot of de bodem van een tuin zijn onwaarschijnlijke werelden, het toneel van ons fundamentele leren.

Mikel Bastida (Bilbao, 1982), die ook in kleur werkt, neemt ons mee op een reis door een fictief Amerika geïnspireerd door literatuur en film. Anarene is het resultaat van verschillende reizen die Bastida maakte naar de Verenigde Staten. Roadtrips van acht jaar, geleid door zijn herinneringen als filmliefhebber, op zoek naar mythen en geesten.

Plaats

Venue map

Box Galerie, 102 Chaussée de Vleurgat 1050, Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis toegang

Meer informatie

Box Galerie

Credits

Foto: © Mikel Bastida (box galerie)