Arianna Savall: Looking for new horizons

  • Muziek
  • Brussel
  • zo, 06 maart 2022
  • 19:00 – 21:00
Arianna Savall: Looking for new horizons

Arianna Savall stelt in dit concert een reis voor door het oude Europa, van het middeleeuwse Scandinavië tot het oude Constantinopel.

De mens heeft altijd al gezocht naar verwondering en vond die in verhalen, avonturen en wonderlijke gebeurtenissen. De Spaanse musici Arianna Savall (zang), Efren López (luit) en David Mayoral (percussie), samen met Petter Udland Johansen (viool), Tristan Driessens (ud) en Derya Türkan (kemençe), nodigen het publiek uit om nieuwe horizonten te verkennen via een reis door het oude Europa. Beginnend in het middeleeuwse Scandinavië, waar verhalen over goden, koningen, koninginnen en helden werden verteld terwijl minstrelen en troubadours uit andere delen van Europa de liefde en haar onbereikbare schoonheid prezen, eindigt deze reis met een landing in het oude Constantinopel, waar zoveel culturen en talen zich met elkaar hebben verweven en die kunstenaars door de eeuwen heen heeft geïnspireerd.

Arianna Savall Figueras

Geboren in Bazel (Zwitserland), begon al snel haar opleiding in piano bij S. Hockenios, klassieke harp bij M. Barrera en zang bij M. D. Aldea. In 1992 begon zij historische uitvoeringspraktijk te studeren bij Rolf Lislevand aan het Conservatoire de Toulouse (Frankrijk) en volgde zij diverse cursussen bij A. Lawrence-King, H. Smith, M. Figueras en J. Savall.

Eind 2009 begon ze met haar project Peiwoh (Alia Vox) aan een intense tournee door Europa, waar ze werd erkend als de “harpfee”. Ze was finaliste voor de III Miquel Martí i Pol Prijs 2011 met het lied Si tornes van het album Peiwoh (Alia Vox). Zij ontving ook de World Music from Catalonia 2011 van de Generalitat de Catalunya. Zij heeft deelgenomen aan talrijke harpfestivals, waaronder het Internationale Harpfestival van Sentmenat (Catalonië) en het Arp Sanati Dergi (Istanbul).

Plaats

Venue map

Royal Brussels Conservatory, Rue de la Régence 30 1000 Brussels

Openingsuren en toegang