Balkan Trafik! 2024

  • Muziek
  • Brussel
  • vr, 26 april 2024
  • 19:45
Balkan Trafik! 2024

Het festival “Balkan Trafik!” brengt het beste van de Balkanmuziek naar hartje Brussel, met onder meer het Barcelona Gipsy balKan Orkestra en een akoestisch voorconcert van Manu Chao.

Sinds 2007 viert Balkan Trafik elk jaar de rijkdom en diversiteit van de Balkancultuur. Op het eclectische programma staan artiesten uit verschillende Balkanlanden en Europa in het algemeen. De evenementen omvatten concerten van traditionele en hedendaagse muziek, dansvoorstellingen, documentairescreenings en tentoonstellingen van beeldende kunst.

Het publiek kan genieten van een grote verscheidenheid aan muziekgenres, van folk tot meer hedendaagse klanken zoals rock, jazz en elektro. Zowel gevestigde artiesten als opkomende talenten zullen deelnemen om een unieke muzikale ervaring te bieden. Het festival omvat ook dansworkshops waar deelnemers traditionele dansen kunnen leren van professionele dansers. Filmvertoningen (documentaires en speelfilms) tonen minder bekende verhalen en ervaringen uit de Balkanlanden. Er zullen ook verschillende eetkraampjes aanwezig zijn met wijnen die specifiek zijn voor de Balkan.

De Frans-Spaanse singer-songwriter Manu Chao keert terug naar België voor een akoestisch pre-concert op donderdag 25 april, waarvoor de tickets zijn uitverkocht. Manu Chao wordt bij deze gelegenheid begeleid door de Argentijns-Italiaanse gitarist Lucky Salvadori en de Galicische percussionist Miguel Rumbao.

BGKO Barcelona Gipsy balKan Orchestra

BGKO is een internationale groep die sinds 2012 gevestigd is in Barcelona (Spanje) en bestaat uit muzikanten die verschillende muziekstijlen uit de Balkan, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied met elkaar combineren, van traditionele Romamuziek tot jazz. Hun repertoire bestaat uit originele composities en innovatieve arrangementen van traditionele liederen uit deze muzikale registers. De groep staat bekend om haar vermogen om verschillende muzikale genres te versmelten zonder de essentie en authenticiteit van elke stijl te verliezen. Hun optredens worden vaak begeleid door dansers. Ze namen deel aan internationale muziekfestivals zoals het Django Reinhardt Festival in Frankrijk en het International Jazz Festival in Barcelona.

Plaats

Venue map

Brouckèreplein, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Balkan Trafik!

Credits

Met de steun van de Spaanse ambassade in België.