Black Iron: Mikael Lallemand's werk op de Spaanse Ambassade

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • wo, 29 juni —
    vr, 16 september 2022
Black Iron: Mikael Lallemand's werk op de Spaanse Ambassade

Het werk van de Spaans-Belgische kunstenaar is een eerbetoon aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië in juli 2021.

Op de Spaanse ambassade in België wordt het werk tentoongesteld van de Spaans-Belgische kunstenaar Mikael Lallemand, die met zijn beeldhouwwerken hulde brengt aan de slachtoffers van de overstromingen die in juli 2021 het Waalse Gewest hebben geteisterd. De tragedie had een grote impact op de artiest, die in Pepinster woont.

Zijn werk is gebaseerd op de voorstelling van schijnbaar eenvoudige geometrische vormen die in elkaar passen en elkaar aanvullen zonder enig verband, waarbij de onzichtbare ruimte overblijft om ze te verenigen. De harmonie tussen deze ideeën, elementen en materialen is absoluut en genereert een dialectiek over maatschappelijke noties van duurzaamheid en ongrijpbaarheid. Met deze harmonieuze basis geeft zijn hoofdwerk ook de traumatische impact weer van de overstromingen die Wallonië in juli 2021 hebben geteisterd, waar de kunstenaar woont, aan de oevers van een van de meest getroffen gebieden. Hout is water, dat ondanks zijn vernietigende werking aan het eind van de compositie zijn natuurlijke harmonie hervindt, nieuwe landschappen schept, de ruimte transformeert en uitnodigt tot herinnering.

Mikael Lallemand Pellicer

Mikael Lallemand Pellicer, geboren in Spanje uit een moeder uit Navarra en een vader uit Wallonië, en inwoner van Pepinster, bij Luik, combineert in zijn werk de vitale energie van twee zeer verschillende materialen die elkaar aanvullen: metaal en hout. Als resultaat van deze vereniging bereikt hij een eindprodukt van grote esthetische zuiverheid, sober, licht en elegant, in staat tot overdracht op visueel, fysiek en symbolisch niveau.

Met de medewerking van de Galerie Fréderick Mouraux in Brussel en het programma Art@Work van DG BUDGET voor de bevordering van kunst in niet-conventionele ruimten om kunst dichter bij de burger te brengen en de professionele omgeving te stimuleren en te dynamiseren.

Plaats

Venue map

Spaanse Ambassade in België, Wetenschapsstraat, 19, 1000, Bruxelles.

Openingsuren en toegang

Reserveer uw plaats: [email protected]