Brussels Creative Forum: Now, it's time for culture!

Brussels Creative Forum: Now, it's time for culture!

Jaarlijks vinden er in Brussel meer dan 27000 culturele en artistieke evenementen plaats. Brussels Creative Forum is het jaarlijkse hoogtepunt van die cultuur en creativiteit.

In een woelige wereld die zich razendsnel ontwikkelt, zijn creatie en cultuur zowel schuiloorden als getuigen.

Schuiloorden van vrede, emotie, schoonheid en van samenzijn. Maar tevens zijn ze de levende getuigen van een onrustige tijd, met ingrijpende technologische ontwikkelingen.

Daarmee gelijklopend, zijn cultuur en creatie uitgegroeid tot een fundamentele, economische sector, die een onbetwiste meerwaarde betekent voor de stedelijke ontwikkeling.

In deze zijn de troeven van Brussel verbluffend. Met 27.000 evenementen per jaar is het culturele aanbod van onze hoofdstad uitzonderlijk. Ze kent immers een ongeziene groei aan nieuwe projecten die, in het hart van Europa, creativiteit en innovatie met elkaar combineren.

In deze context heeft het BRUSSELS CREATIVE FORUM als voornaamste objectief een effectieve tool te zijn om de Brusselse en Europese culturele rijkdom uit te dragen. Doel van het forum: informeren en sensibiliseren door als uitstalraam te fungeren voor het grote publiek, en als podium voor de professionals, beleidsmakers en verkozenen.

Het BRUSSELS CREATIVE FORUM is een ontmoetingsplek, ideaal om banden te smeden, nuttig voor het identificeren van nieuwe initiatieven. Men kan er tips uitwisselen, nieuwe connecties en synergieën tot stand brengen, projecten uitdenken die bijdragen aan het welzijn van de stad. Het is tevens een plek waar de economische activiteit die met cultuur is verbonden, zich kan ontwikkelen, in een omgeving die dialoog en uitwisseling stimuleert.

Het BRUSSELS CREATIVE FORUM bestaat sinds 2013 en is een jaarlijks, participatief evenement dat toegankelijk is voor iedereen. Het bestaat uit twee luiken: de voorstelling aan het publiek van de activiteiten en de programmatie van culturele instellingen en organismen ; en de ontmoetingen tussen professionals, conferenties, rondetafelgesprekken en workshops.

  • Design
  • Brussel
  • vr, 28 augustus —
    za, 29 augustus 2015

Plaats

Venue map

Square Brussels (Rue Mont des Arts, 1000 Brussels)

Admission

Openingsuren Vrijdag 28/08 : 12u00 - 22u00 Zaterdag 29/08 : 12u00 - 18u0

Meer informatie

BRUSSELS CREATIVE FORUM

Werktuigen