Brussels International Guitar Festival & Competitions 2022

  • Muziek
  • Brussel
  • vr, 25 november —
    di, 29 november 2022
Brussels International Guitar Festival & Competitions 2022

Het Brussels International Guitar Festival & Competitions is dit jaar opnieuw terug met Spaanse deelnemers.

De 11e editie van het Brussels International Guitar Festival and Competitions is gewijd aan de vrede. In het Théâtre du Vaudeville, gelegen in het hart van Brussel in de Koninklijke Galerijen Sint-Hubert, vinden concerten, voorstellingen, masterclasses, een conferentie en een tentoonstelling plaats, evenals de finales van de nationale, internationale en compositiewedstrijden van dit festival.

Klassiek, latin, jazz, modern, hedendaagse muziek, flamenco shows… De vele facetten van de gitaar worden belicht via een gevarieerd programma, met ook een eerbetoon aan Maîtres Ilse en Nicolas Alfonso, die de eerste gitaarklassen in verschillende muziekacademies in België en de gitaarklas van het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 1965 oprichtten en zo de grondleggers werden van de Belgische Gitaarschool.

Aan het programma wordt deelgenomen door Spanje:

Ritmos y canciones latinas

  • Maandag 28 november, 20:00u
  • Duo met muziek uit Spanje en Latijns-Amerika samengesteld door het duo Norten Miguel Díez Gutierrez (cello) en Alejandro Ceballos (gitaar).

Alma de Oriente

  • Dinsdag 29 november, 20:00u
  • Flamencogroep Oleo (Spanje/België/Canada) bestaande uit Antonio Segura (gitaar), Serge Dacosse (bas), François Taillefer (percussies) en met gasten Sara Sánchez Rico (dans), Alaa Zouiten (oud) en Marwan Fakir (viool).

Plaats

Venue map

Théâtre du Vaudeville, Galerie de la Reine 11, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Bigfest