Brussels Street Art

Brussels Street Art

Hoewel veel van de musea nog steeds gesloten zijn, heeft Brussel een schat aan stedelijke kunst op korte loopafstand.

De Brusselse kunstcritica Elisabeth Martin uit Girona biedt ons een andere manier om van kunst te blijven genieten terwijl ze een soms weinig bekende kant van de Europese hoofdstad herontdekt. De Stad Brussel en de Spaanse Ambassade willen een bijdrage leveren aan dit “openluchtmuseum” met een oproep om in te grijpen op de muur van de Kanselarij van de Ambassade en het op te nemen in de officiële Parcours Street Art tour, door middel van een open oproep met een deadline van 31 mei.

Elisabeth Martin vertelt ons dat de onderliggende impuls achter Street Art is ontstaan vanuit de overtuiging dat kunst toegankelijk moet zijn en niet verborgen in musea, galerijen of privécollecties, democratisch en empowerment.

En in de situatie waarin we ons bevinden, heeft het meer zin dan ooit, nu de musea en galerijen een tijdje gesloten zijn, is er een plek waar men op elk moment kan genieten van kunst en is het slechts een korte wandeling door de straten van de stad. De indrukwekkende kunstwerken die overal in Brussel te zien zijn, maken van de stad een openluchtexpositie van stedelijke creativiteit die nooit de deuren sluit. Veel van de tentoongestelde werken zijn gesigneerd door gerenommeerde kunstenaars uit de hele wereld. Voor hen is het uitdrukken van creatieve ideeën in de openbare ruimte een magische ervaring. Voor hun kunstdorstig publiek gaat het vaak veel verder dan het vinden van een alternatief in een gesloten stad. En je kunt er gemakkelijk achter komen waarom.

  • Stadscultuur
  • Brussel
  • ma, 01 juni —
    do, 31 december 2020

Plaats

Venue map

Streets of Brussels

Meer informatie

Brussels Street Art

Werktuigen