Juan Pablo Chipe: Burning House

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • ma, 17 april —
    di, 09 mei 2023
Juan Pablo Chipe: Burning House

De kunstenaar Juan Pablo Chipe presenteert in de Boutique Culturelle de multidisciplinaire tentoonstelling “Burning House”, samengesteld uit werken die collage, illustratie en keramiek combineren in een kleurrijke popstijl.

De Spaans-Mexicaanse kunstenaar Juan Pablo Chipe, die sinds 2005 in Madrid woont, presenteert een multidisciplinaire tentoonstelling met werken die recycleerbare materialen combineren, zoals karton, plastic, papier, aluminium of elk ander materiaal dat dagelijks door onze handen gaat om weggegooid te worden zonder na te denken over de ecologische impact of een tweede leven.

Via zijn verschillende artistieke disciplines toont hij ons de vluchtige kant van het materiaal in deze tijden van ongebreidelde consumptie. De titel van de tentoonstelling verwijst naar deze aankopen, in de woorden van de kunstenaar, “even nutteloos als vergetelijk, die ons beroven en in de schulden steken door het plezier dat ze ons zogenaamd verschaffen, en die de fundamenten van het huis destabiliseren waarvan de vlammen het symbool zijn van het vuur van deze schuldenlast waarmee deze maatschappij van overconsumptie het individualisme voedt en voedt”.

Tegelijkertijd is een deel van de tentoonstelling te zien in de San Diego State University (Californië) en een ander deel in het winkelcentrum Gran Turia in Valencia.

Plaats

Venue map

Boutique Culturelle, Van Lintstraat, 16, 1070 Anderlecht

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Boutique Culturelle