Close-up: Luis López Carrasco

  • Film
  • Brussel
  • ma, 10 oktober —
    di, 11 oktober 2022
Close-up: Luis López Carrasco

Het cultureel centrum BOZAR nodigt de Spaanse producent, regisseur en scenarioschrijver Luis López Carrasco uit voor zijn filmserie.

BOZAR brengt ons dichter bij de Spaanse filmmaker Luis López Carrasco en zijn werk dankzij zijn Close-up cyclus, een reeks gesprekken met professionals uit de filmwereld. Daarnaast zullen zijn films El futuro en El año del descubrimiento worden vertoond.

Luis López Carrasco (1981) is filmmaker, schrijver en beeldend kunstenaar. In 2008 richtte hij samen met Javier Fernández Vázquez en Natalia Marín Sancho het collectief Los Hijos op, een experimenteel film- en documentairecollectief.

El futuro

Een groep jongeren danst en drinkt alsof er geen morgen is in een huis in Spanje na de overwinning van de socialistische partij in 1982. Muziek vult de kamers en er zijn alleen flarden van gesprekken te horen. De sfeer is feestelijk en vreugdevol en de precaire sociale, politieke en economische toestand waarin het land zich bevindt lijkt ver weg.

El año del descubrimiento

1992 had een triomfantelijk jaar moeten worden voor Spanje. Het land stond op het punt zijn nieuwe moderne gezicht aan de wereld te tonen, met de Olympische Spelen in Barcelona en de Expo in Sevilla. In Cartagena, een kleine stad in het zuidoosten van het land, eindigden de rellen en protesten naar aanleiding van de sluiting van fabrieken en het de-industrialisatiebeleid echter met het in brand steken van het regionale parlement met molotovcocktails. Een bijna vergeten stukje sociale geschiedenis herleeft in een bar in het Spaanse Cartagena.

Plaats

Venue map

BOZAR, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles

Meer informatie

BOZAR