Cultural Diplomacy Beyond Showcasing

  • Erfgoed
  • Brussel
  • wo, 28 november 2018
  • 17:00 – 21:00
Cultural Diplomacy Beyond Showcasing

Culture meet-up en de Ambassade van Spanje in België stellen een praktisch debat voor over culturele diplomatie in Brussel waar verantwoordelijken van de cultuur in Europa aan zullen deelnemen.

Meet-up Culture, in samenwerking met de Culturele Dienst van de Ambassade van Spanje in België en samen met de culturele activiste Pauline Duclaud-Lacoste, organiseert een praktisch debat over de rol die de nationale culturele instellingen en de culturele diplomatieke diensten spelen in de culturele agenda en in het huidige beleid in België. Concreet zal er gekeken worden naar Brussel als case study. Er zal gekeken worden naar Brussel als de plaats waar al deze culturele federale en diplomatieke entiteiten samenkomen.

Maken de nationale culturele instellingen en andere buitenlandse, culturele diplomatieke diensten in Brussel de facto deel uit van de ‘institutionele lasagna’?

Wat is de relatie van deze buitenlandse, culturele diplomatieke instellingen met de lokale culturele gemeenschap in Brussel, verder dan de Belgische federale instellingen?

Hoe kunnen deze nationale instellingen en andere culturele diplomatieke Missies de culturele samenwerking met Belgische instellingen op lange termijn verbeteren op aansturen van de culturele diplomatie, verder dan tentoonstellingen en unieke samenwerkingen ?

Plaats

Venue map

Embajada de España, Rue de la science 19, 1000, Bruxelles

Openingsuren en toegang