De kunstenaar Maria Corte in Hannon House

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • wo, 22 november —
    zo, 31 december 2023
De kunstenaar Maria Corte in Hannon House

De illustrator creëert verschillende digitale kunstcollecties om bij te dragen aan het behoud van dit bekende Brusselse Art Nouveau-huis.

Om de conservatiewerken in Hannon House te financieren, vroegen curator Grégory van Aelbroeck en het bedrijf Artts aan de Catalaanse kunstenares Maria Corte om vier digitale collecties te creëren, elk bestaande uit 30 kunstwerken. Elk werk is een NFT (Non Fungible Token), een blockchain link (een soort eigendom) van een account naar een uniek digitaal object via een smart contract. De opbrengst wordt gebruikt om restauratiewerkzaamheden aan de kas te financieren. Het project, dat deel uitmaakt van het Jaar van de Art Nouveau, vestigt de aandacht op Europese creativiteit, digitale innovatie en cultuur en onderstreept het gedeelde erfgoed, zowel oud als hedendaags, tussen België en Spanje, Brussel en Barcelona.

Over de kunstenaar

María Corte (Barcelona, Spanje, 1983) studeerde Illustratie aan de Escola Massana in Barcelona, waar ze in 2009 afstudeerde. Datzelfde jaar ontving ze de INJUVE prijs van de Spaanse overheid.

Haar creaties bestrijken een breed gebied: boekomslagen, posters, pers, reclame, animatie, kinder- en educatieve illustratie en verschillende persoonlijke projecten. Hij heeft samengewerkt met tijdschriften als BBC Music Magazine, The Deal, Connecticut Magazine, Apartamento Magazine, LeCool, The Tablet, Orsay en Descobrir Catalunya. Hij heeft covers en illustraties gemaakt voor media als The New York Times, The Wall Street Journal, Corriere della Sera, Il Sole en La Vanguardia. Hij heeft ook gewerkt in de uitgeverijsector voor Grupo Planeta, Ediciones del Serbal en Orsai Ediciones.

Zijn werk is in Spanje aangevraagd door instanties als het Ministerie van Onderwijs en Cultuur, de Generalitat de Catalunya, de gemeenteraad van Barcelona en de Universiteit van Barcelona.

Plaats

Venue map

Maison Hannon, Av. de la Jonction 1, 1060 Brussel.

Openingsuren en toegang

Gratis.

Meer informatie

Maison Hannon réenchantée