Dialoog met Agustín Fernández Mallo

Dialoog met Agustín Fernández Mallo

De Galicische schrijver Agustín Fernández Mallo presenteert zijn trilogie “Nocilla” in BOZAR.

Het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (BOZAR), het Instituto Cervantes en deze Ambassade presenteren een literaire dialoog met de schrijver Agustín Fernández Mallo en Robin Lefère, professor Spaanse letterkunde aan de Université Libre de Bruxelles. Ook de Nederlandse en Engelse vertaling van Nocilla, dat als een essentieel onderdeel van de hedendaagse Spaanse literatuur wordt beschouwd, zullen gepresenteerd worden.

De schrijver zal teksten uit zijn boeken voorlezen en deelnemen aan een debat over de Spaanse literatuur en de thema’s die in zijn werk aan bod komen. Aan het einde van de bijeenkomst kan het publiek de boeken van Agustín Fernández Mallo in het Spaans, Nederlands of Engels kopen.

Agustín Fernández Mallo

Agustín Fernández Mallo werd in 1967 in La Coruña geboren. Opgeleid als natuurkundige, ontwikkelde hij in 2000 zijn theorie van de post-poëzie, die hij zelf omschrijft als het zoeken naar verbanden tussen kunst en wetenschap. Tussen 2006 en 2009 publiceerde hij zijn trilogie Nocilla, een compilatie van verschillende verhalen over personages en plaatsen die de wereld in het digitale tijdperk weerspiegelen.

Zijn essay Postpoesía: hacia un nuevo paradigma werd genomineerd voor de Anagrama Essay Prijs in 2009. Galaxia Gutenberg publiceerde in 2018 zijn lange essay Teoría general de la basura (cultura, apropiación, complejidad); in 2021 won zijn laatste roman, Las cosas que hemos visto, de Biblioteca Breve-prijs.

  • Literatuur
  • Brussel
  • do, 04 november
  • 19:00 – 21:00

Plaats

Venue map

BOZAR, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles

Admission

Meer informatie

BOZAR

Credits

Photo: Iván Giménez