Duques de Soria Prijzen 2022

  • Literatuur
  • Brussel
  • za, 26 februari 2022
Duques de Soria Prijzen 2022

De Stichting Duques de Soria kent de Duques de Soria-prijs voor literatuur toe aan de beste masterscriptie van 2022.

De Duques de Soria-prijzen, die zijn opgericht, georganiseerd en gesponsord door de gelijknamige stichting, worden om de twee jaar uitgereikt ter bevordering en aanmoediging van academisch onderzoek op het gebied van de Spaanse taalkunde en letterkunde. Momenteel zijn zeven Belgische universiteiten betrokken bij het project Taal-en Letterkunde: Spaans / Langues et littératures: Espagnol: Universiteit Antwerpen, Katholieke Universiteit Leuven (KULeuven), Université Catholique de Louvain (UCLouvain), Universiteit Gent, Université Libre de Bruxelles (ULB), Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Universiteit Luik.

De thema’s van de prijzen wisselen elkaar af, waarbij het ene jaar de beste masterscriptie op het gebied van de literatuur en het andere jaar op het gebied van de taalkunde wordt uitgereikt. De literatuurprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2014, terwijl de taalkundeprijs voor het eerst werd uitgereikt in 2016. Bijgevolg zal in de editie van 2022 de Duques de Soria-prijs voor literatuur worden toegekend aan de beste masterscriptie in deze categorie, met een dotatie van 5.000 euro. Daarnaast zal een eerste prijs van 1.000 euro worden uitgereikt en zullen nog eens maximaal vijf tweede prijzen worden toegekend, elk bestaande uit een selectie van in het Spaans geschreven boeken. Bij de selectie zijn zowel de hoogleraren van alle universiteiten betrokken die de master Taal-en Letterkunde: Spaans / Langues et littératures: Espagnol doceren, als een jury van vijf hoogleraren letterkunde van Spaanse universiteiten, die door de Stichting Duques de Soria worden aangewezen.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 26 februari, tijdens een ceremonie die wordt voorgezeten door de hertog en hertogin van Soria in het Paleis der Academiën in Brussel.

Plaats

Venue map

Palais des Académies, Rue Ducale 1, 1000 Bruxelles