Logo EU-voorzitterschap

El Espejo/ En la noche van Maria Baoli

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • do, 14 september —
    za, 21 oktober 2023
El Espejo/ En la noche van Maria Baoli

De fotoserie van Maria Baoli brengt ons dichter bij de blik en de dagelijkse realiteit van jonge mensen die om verschillende redenen hun huis hebben moeten ontvluchten.

Hoe bouwen we een thuis opnieuw op als het verloren is gegaan? Hoe beheren we onze relaties, onze gevoelens, in het tijdperk van sociale netwerken en globalisering? Hoe worden hyperverbonden jongeren geconstrueerd?

Maria Baoli’s fotoserie El Espejo / En la noche (De spiegel / In de nacht) verkent deze vragen door de ogen en het dagelijks leven van jongeren die, om verschillende redenen, hun thuis hebben verlaten en in de marge van de samenleving zijn blijven hangen.

Naast de stigmatisering en de kwetsbaarheid die het gevolg zijn van hun situatie, kunnen genderidentiteit en cultureel erfgoed in deze gevallen een extra sociale barrière vormen. In deze omstandigheden wordt het huis ons voorgesteld als een spiegel, met een noodzakelijk proces van introspectie.

Dit project is ook een onderdompeling in de Z-generatie, geboren met de digitale revolutie, om deze diepgaand te bestuderen, met haar zorgen en expressiviteit.

Maria Baoli

Maria Baoli is geboren in Madrid (Spanje) en woont in Brussel, België. Haar werk richt zich op het geheugen en territorium als uitgangspunt voor het onderzoeken van de relatie tussen identiteit en fysieke en niet-fysieke ruimtes. Voor Baoli is de camera een instrument voor samenwerking en improvisatie met het onderwerp dat ze documenteert om een provocerende dialoog te openen, die meer vragen oproept dan antwoorden.

Plaats

Venue map

LAB – Ambassade van Spanje, 19 rue de la Science, 1040 Brussels

Openingsuren en toegang

Gratis