Elena Ferrer: Of things secret

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • za, 08 juni —
    do, 27 juni 2024
Elena Ferrer: Of things secret

Elena Ferrer richt zich met haar sculpturen gemaakt van marmerresten uit Thassos, haar foto’s en haar assemblages op het proces van perceptie om een visie op onze wereld en onszelf te suggereren.

Of things secret is ontstaan uit een meervoudige ontmoeting met de ruimte Été 78, het licht tijdens de zomerzonnewende en de tuin die verborgen ligt achter een buitenhek. In een voortdurend proces van zuivering van de gebruikte media, en met de nadruk op het vermogen tot perceptie, wil Elena Ferrer een visie op de werkelijkheid onthullen, in plaats van die te benadrukken, die te beperkt is en opgelegd wordt door de schijnbare macht van de rede.

Op deze basis gebruikt de kunstenares een sculpturale installatie met de bedoeling de twee ruimtes —het interieur van de kamer en de verborgen tuin— met elkaar te verbinden als een continuüm tussen het zichtbare en het onzichtbare. De titel van de tentoonstelling en van de editie die voor de gelegenheid werd gecreëerd, Of things secret , is een fragment uit de hindoeïstische epische tekst, de Bhagavad Gita; de volledige zin, die een narratieve logica geeft aan de tentoonstelling als geheel, zal ter plekke worden onthuld. Het gaat om het ervaren van de algehele eenheid, het geheel en het individu.

De ruimte en het licht waarin elk werk tot uitdrukking komt, kunnen even belangrijk zijn als het werk zelf.

Elena Ferrer

Elena Ferrer (Montevideo, 1965). De Spaanse kunstenares werd geboren in Montevideo en woont momenteel in Brussel. Haar werken worden gekenmerkt door de reductie van elementen om het proces van perceptie te benadrukken. Ze gebruikt stof, fotografie, tekeningen en gevonden of gerecyclede stenen met het oog op duurzaamheid. De media die ik gebruik zijn stof, fotografie, tekenen en gevonden of gerecyclede stenen om redenen van duurzaamheid.

De ruimte en het licht waarin elk werk tot uitdrukking komt, kunnen net zo belangrijk zijn als het werk zelf. Hij heeft tentoongesteld in instellingen en ruimtes in Spanje en daarbuiten, zoals het CAPC — Musée d’art contemporain de Bordeaux, de Librairie du Palais de Tokyo en Espace Electra in Parijs; in Barcelona, in Arts Santa Mónica, La Capella en Espai 0 in CaixaForum; in de Fundació Esplai in Girona; in het Centro Galego de Arte Contemporáneo in Santiago de Compostela, de Fundación Luis Seoane in A Coruña en het MARCO in Vigo.

Plaats

Venue map

Été 78 Zomerstraat, 78 1050 Elsene

Openingsuren en toegang

Zaterdag 15 en 22 juni, 14:00-18:00 en op afspraak op andere dagen

Meer informatie

Elena Ferrer

Credits

Met de steun van de Spaanse ambassade in België en de Waalse federatie van Brussel. Evenals de financiële steun van de EU.