Rostros - Mukha - Faces at a crossroad

Rostros - Mukha - Faces at a crossroad

Faces at a crossroad zal het voornaamste middelpunt zijn op het live art evenement tussen de Filipijnen en Spanje in het kader van het ASEM Cultural Festival. Op 18 en 19 oktober maken de kunstenaars live een muurschildering in de Ravenstein galerijen.

Op 18 en 19 oktober 2018 vond in het kader van de door de Europese Unie georganiseerde Ontmoeting Azië-Europa het ASEM Cultural Festival plaats onder het motto “Europe meets Asia, Asia meets Europe”, met de nadruk op digitale creativiteit en cultureel erfgoed tussen Azië en Europa.

In dit kader werd het stedelijk kunstproject “Rostros - Mukha. Faces at a crossroad”, van de kunstenaars Miguel Ángel Belinchón, “Belin”, uit Linares, Jaén, en de Filippijn Wesley Valenzuela, een van de hoofdpunten van het Festival.

Op initiatief van de Ambassade van Spanje en Bozar kregen de twee kunstenaars, die elkaar voor het eerst ontmoetten en samenwerkten, de opdracht om in vier dagen tijd een muurschildering op doek te maken die de interculturele dialoog tussen Azië en Europa, in dit geval tussen de Filippijnen en Spanje, tot uitdrukking brengt. Een samenwerking die de organische fusie voorstelt van verschillende artistieke praktijken verenigd in een grote muurschildering.

De kunstenaars maakten de muurschildering live in de Ravensteingalerij in Brussel, tegenover Bozar. De focus van de muurschildering is het concept van gezichten en de verbinding tussen verschillende culturen. In de woorden van de kunstenaars: “Een gezicht kan worden gedefinieerd als de positieve sociale waarde van een persoon die effectief voor zichzelf opkomt, het gezicht is een gevoel van waarde dat voortkomt uit het kennen van de staat waarin men zich bevindt”.

Deze live kunstervaring werd vastgelegd in een muurschildering met een grote visuele en chromatische impact, die werd voorgesteld aan de organisatoren van het festival en aan de ambassadeurs van Spanje en de Filippijnen, en die door de AECID werd geschonken aan de ASEM Foundation, in wier hoofdkwartier in Singapore de muurschildering nog steeds te bezichtigen is.

  • Stadscultuur
  • Brussel
  • do, 18 oktober —
    vr, 19 oktober 2018

Plaats

Venue map

BOZAR, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles.

Credits

Coproductie: Ambassade van de Filippijnen in België, Bozar

Werktuigen