Festival Compostela 2017

  • Erfgoed
  • Brussel
  • za, 03 juni —
    zo, 04 juni 2017
Festival Compostela 2017

El Centro Galego de Bruselas organiseert de tweede editie van de Festival Compostela om de Weg naar Santiago de Compostella in Brussel te promoteren.

In het kader van de 20ste verjaardag van La Tentación, organiseert het Centro Cultural Galego de tweede editie van dit festival waarbij 300 kunstenaars de traditionele muziek en de culturele diversiteit van de pelgrimsweg naar Compostela of de Camino de Santiago de Compostela in de verf zetten. Het publiek kan genieten van een stoet aan traditionele groepen doorheen het historisch centrum van de stad, van Gallicische gastronomie en typisch artisinaat aan de kraampjes van het Begijnhof, van ontmoetingen met pelgrims, tentoonstellingen en concerten en van een Gallicische toverdrank of Queimada.

De Camino de Santiago de Compostela doorkruist Brussel en eindigt in Santiago de Compostela, door de UNESCO beschouwd als “Eerste Europese Culturele Route”. Daarom stelt het Centro Galego de Bruselas een feestdag voor ter ere van de pelgrimsweg waarbij Belgische en Spaanse folkloristische gebruiken met mekaar verweven worden.

Raadpleeg het volledige programma hier

Plaats

Venue map

Place du Béguinage; Centre Galego; Place de la Chapelle

Meer informatie

Site officiel

Credits

(c) Susana Seivane