Festival découvertes Images et Marionnettes 2020

Festival découvertes Images et Marionnettes 2020

Het Centrum van de Marionet staat met de nieuwe editie van het festival open voor de ontwikkeling en invloed van de hedendaagse praktijk.

Van objecttheater tot de geherinterpreteerde marionet op een stok, via de straatkunsten of de digitale kunsten, elke editie van het Festival Découvertes Images et Marionnettes biedt wel iets anders. Op het programma van deze nieuwe editie staan 6 festivaldagen met voorstellingen voor scholen en het grote publiek, op straat en in de theaters: een namiddag op de Grand’Place in Doornik, een internationaal symposium, wereldpremières, workshops…

Het festival, dat in 2001 werd opgericht en uniek is in België, laat je de dynamiek en de permanente levendigheid op het gebied van het marionettenspel en de bijbehorende kunsten ontdekken. Dit is een initiatief van het Centrum van de Marionet van de Franse Gemeenschap, het Créa-Théâtre en het Museum van de Marionetkunsten.

Voor deze editie wil het Festival zich richten op Spanje met de deelname van de groep Tombs Creatius en hun voorstelling The Strange travel of Mr Tonet, die spelletjes en ervaringen aanbiedt om het kind in ons levendig te houden.

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • zo, 20 september —
    za, 26 september 2020

Plaats

Venue map

Maison de la Marionnette, Rue Saint-Martin 47, 7500 Tournai

Admission

Meer informatie

Festival de la Marionnette

Credits

Het project kan rekenen op de steun van de Afdeling Cultuur en Wetenschap van de Ambassade – SPAIN arts & science in Belgium

Werktuigen