Miradas. Spain on film 2021

Miradas. Spain on film 2021

BOZAR, het Instituto Cervantes in Brussel en de Spaanse Ambassade in het Koninkrijk België presenteren de tweede editie van het filmfestival.

Van 2 tot 4 oktober is BOZAR gastheer van dit festival gewijd aan het Spaanse onafhankelijke filmlandschap, dat een unieke selectie van films in hun originele versie met Engelse ondertitels zal vertonen om zowel op het grote scherm als thuis van te genieten.

Het programma omvat twee fysieke vertoningen en één online vertoning.

La Virgen de Agosto

 • 02/10 om 20u bij BOZAR Studio
 • Van Jonás Trueba, 2019, 125’

Eva, die bijna 33 jaar wordt, besluit de zomer in Madrid door te brengen, een reis die een sprong in het duister wordt. De dagen en nachten gaan voorbij en op zomerfeestjes in de open lucht ontmoet Eva mensen die ze probeert te helpen, zonder te beseffen dat ze eigenlijk zichzelf helpt. La Virgen de Agosto is opgebouwd als een dagboek en vertelt het verhaal van een zoektocht naar openbaring.

My Mexican Bretzel

 • 03/10 om 20u in BOZAR Studio
 • Van Nuria Giménez Lorang, 2021, 44’.

My Mexican Bretzel begint met zwart-wit beelden van Zwitserse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog, ondertiteld met fragmenten uit Vivian Barrett’s dagboek. De film gaat over haar en haar man, Leon, die bij een vliegtuigongeluk een deel van zijn gehoor verloor en niet meer kan vliegen. Een blik in het glamoureuze leven van het echtpaar via de dagboekaantekeningen en video’s van Leon, die uiteindelijk een effectief anti-depressivum ontwikkelt, evenals een obsessie voor allerlei soorten vervoersmiddelen.

Ane is missing (Ane)

 • Online vertoning op 4 oktober van 9.00 tot 23.59 uur via het Sooner-platform.
 • Van David Pérez Sañudo, 2020, 100’.

Lide werkt als veiligheidsagente op een bouwterrein voor een spoorweg, een project dat een golf van protesten heeft uitgelokt. Wanneer zij op een dag na een lange nacht werken thuiskomt, ontdekt zij dat haar dochter, Ane, er niet is. Haar bezorgdheid leidt ertoe dat ze de bezittingen van de tiener doorzoekt. Zij komt er al snel achter dat haar dochter lid is van een radicale politieke beweging die betrokken is bij het organiseren van terroristische aanslagen. Ze heeft geen tijd te verliezen en moet Ane zo snel mogelijk vinden.

 • Film
 • Brussel
 • za, 02 oktober —
  ma, 04 oktober 2021

Plaats

Venue map

BOZAR, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles

Admission

Werktuigen