Festival van Fanzine 2023

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • za, 24 juni —
    zo, 25 juni 2023
Festival van Fanzine 2023

Voor de veertiende keer op rij verbinden Bunker Ciné-Théàtre en de Plantenstraat designers, schrijvers, kunstenaars en micro-editors uit de fanzinewereld.

Het Brussels Festival van Fanzine is de jaarlijkse afspraak voor de tekenaars en liefhebbers van fanzine, alsook de verkopers ervan. Zij specialiseren zich in de verkoop van kleine publicaties, zeefdrukken, kunstenaarsboeken, theoretische werken en comics. Daarnaast vind je op het festival kunstenaars die in eigen beheer uitgeven en hun eigen creaties verkopen.

DIY, vrijheid van meningsuiting, experimenten en alternatieve uitgaves zijn de pijlers van dit festival. Elk jaar verandert het van naam en dit jaar bevinden we ons in maritieme sfeer: L’ïle aux fanzines (Het fanzine-eiland).

Onder de Spaanse deelnemers aan deze editie zijn Eli Moreno Vitas, afgestudeerd in Creatie en Ontwerp en gespecialiseerd in Grafisch Ontwerp aan de Universiteit van Baskenland, en Mónica Revenga, grafisch ontwerpster, coördinatrice, redactrice en illustratrice van het project Siempre Fuimos Guerreras.

Plaats

Venue map

Le Bunker, Plantenstraat 66A, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Openingsuren en toegang

Gratis toegang

Meer informatie

La Petite Fanzinothèque Belge