Foire du Livre de Bruxelles 2023

Foire du Livre de Bruxelles 2023

“Foire du Livre 2023” ontvangt verschillende Spaanse auteurs, onder wie Almudena Pano en Antonio Soler.

De editie van dit jaar vindt plaats tussen 30 maart en 2 april in Tour & Taxis. De Franstalige boekenbeurs Foire du Livre is een cultureel referentiepunt en dus dé ontmoetingsplaats voor alle betrokkenen uit de boekenbranche: auteurs, illustratoren, uitgevers, distributeurs, boekhandelaren, critici, bibliothecarissen en lezers.

Almudena Pano

  • Donderdag 30 maart om 10.00, 11.00 en 14.00 uur.
  • Creatieve workshop met de auteur-il­lus­tra­tri­ce Almudena Pano voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.

Deze Spaanse auteur en il­lus­tra­tri­ce, die momenteel in Brussel woont, creëerde samen met Elisa Sartori het muurschilderproject 10eme Arte. Hun werken zijn te bezichtigen op publieke plaatsen, maar ook in winkels, cafés, concertzalen… Voor haar boek Histoire en morceaux ontving Almudena Pano de Prix de la première œuvre en littérature de jeunesse van de Franse Gemeenschap.

Antonio Soler

  • Zondag 2 april om 14.00 uur.
  • Voorstelling van het boek Sur in het kader van het project La Place de l’Europe.

Het Cervantes Instituut nodig de Spaanse schrijver, scenarioschrijver en persmedewerker Antonio Soler uit. Tijdens het evenement zal hij zijn boek Sur voorstellen. Zijn nieuwe novelle, die onder meer naar het Frans werd vertaald, wordt gezien als een van zijn meest ambitieuze werken. De verscheidenheid aan personages, situaties, taalregisters en verteltechnieken maken van Sur een novelle waarin alle verhalen samenkomen die in de stad Malaga worden verteld.

  • Literatuur
  • Brussel
  • do, 30 maart —
    zo, 02 april 2023

Plaats

Venue map

Tour & Taxis, Avenue du Port 86C, 1000 Brussel

Admission

Meer informatie

Tour & Taxis