HOPLA! Festival 2022

HOPLA! Festival 2022

Het circusfestival bevordert de artistieke creatie en omvat verschillende Spaanse voorstellen.

Zoals elk jaar sinds 2007 vindt het HOPLA! Festival plaats in de laatste week van de voorjaarsvakantie. Het is een circusfestival dat plaatsvindt in zes wijken van de stad Brussel: Vijfhoek, Laken, Neder-over-Heembeek, Haren, de zuidelijke as Louise-Roosevelt en de Europese wijk (Leopold, Schuman). Het evenement staat ook open voor circusfans, gezinnen en professionals. Het doel is om zowel cultuur voor iedereen toegankelijk te maken als artistieke creatie te bevorderen in culturele centra en gedecentraliseerde wijken waar cultuur minder wijdverspreid is.

De voorstellingen die door het festival worden voorgesteld, worden opgevoerd door nationale en internationale professionele artiesten, jonge artiesten uit amateurscholen en studenten van de Brusselse School voor Circuskunsten.

Op het programma van het festival staan de volgende Spaanse voorstellen:

Performance Dai Aspetta

  • Onder de aanwezige artiesten bevinden zich Judit Obach en Maddalena Chialda, twee vriendinnen die het Italiaans-Spaanse gezelschap “Las Sistars” vormen. Zij zullen een 40 minuten durende show presenteren, getiteld “Dai Aspetta”, waarin de twee vrouwen benadrukken dat wachten een moment van verwondering en vreugde kan zijn.

VoloV

  • Deze voorstelling van 50 minuten, geproduceerd door het Spaanse gezelschap Col.lectiu TQM, is geïnspireerd op het klassieke toneelstuk “Vogels” van de Griekse acteur en toneelschrijver Aristophanes, dat het verhaal vertelt van twee reizigers die op zoek zijn naar een gelukkige en vrije wereld waar de bewoners in vrede leven. De show bestaat uit 6 artiesten, 2 muzikanten en 4 luchtacrobaten en dansers, die de taal van circus, muziek en dans zullen gebruiken om een dynamische show met ongelooflijke acrobatiek te creëren.
  • Stadscultuur
  • Brussel
  • ma, 11 april —
    zo, 17 april 2022

Plaats

Venue map

Grand Place, Grote Markt, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Festival HOPLA!