Esteban Murillo: Hulde aan de hispanobelgen

  • Muziek
  • Brussel
  • vr, 17 december —
    ma, 28 februari 2022
Esteban Murillo: Hulde aan de hispanobelgen

De Ambassade van Spanje in België sluit de herdenking van het honderdjarig bestaan van de Ambassade af met de Spaans-Belgische zanger uit Charleroi.

Ter afsluiting van de herdenking van het 100-jarig bestaan van de Spaanse Ambassade in België 1921-2021 zal de Spaanse Ambassade op 17 december het recital verzorgen van Esteban Murillo, een Spaans-Belgische zanger, geboren in Charleroi en derde generatie van de Spaanse migratie uit Peñarroya-Pueblonuevo in de jaren vijftig en zestig. De hispanobelgen zijn miljoenen Belgen en Spanjaarden, burgers, bedrijven en organisaties die banden hebben en een gemeenschappelijk leven leiden tussen de twee landen en die, door de tijd en hun dagelijks leven heen, een gemeenschap van gemeenschappelijke belangen en genegenheden hebben gecreëerd door middel van politiek, diplomatie, cultuur, handel, innovatie…

Op 17 december geeft Murillo een voorproefje van zijn nieuwe album Poeta Flamenco, een creatie van Esteban Murillo (zang, handgeklap, gitaar, vertelling en declamatie), Anthony Carrubba “El Carru” (flamencogitaar), Federico Ordóñez (flamenco en hedendaagse dans) en Christophe Loncour (beeld).

Met een combinatie van muziek, zang, dans en poëzie brengt Poeta Flamenco hulde aan de grote Spaanse dichters die hun stempel hebben gedrukt op het flamencogenre, zoals Federico García Lorca, Rafael Alberti en Antonio Machado,

Het album zal formeel voorgesteld worden op de volgende editie van het Brussels Flamenco Festival in BOZAR in maart 2022, gevolgd door een tournee in België, Spanje en Frankrijk tot april 2022.

Leyenda, Esteban Murillo’s eerste album, uitgebracht in december 2014, versmolt pop en flamenco en culmineerde in een tournee door België gedurende twee jaar. In mei 2018 bracht hij zijn volgende album uit, Mi Verdad, het resultaat van zijn verlangen om terug te keren naar de essentie van flamenco en een eerbetoon te brengen aan Federico García Lorca. In 2019 creëerde hij, samen met Anthony Carrubba, In-Puro. Hij neemt ook deel aan het project Impressies van Spanjeproduit, georganiseerd door La Barraca, dankzij hetwelk hij op tournee gaat langs verschillende flamencosteden.

Plaats

Venue map

Embassy of Spain, Rue de la Science 19, 1000 Bruxelles

Openingsuren en toegang

Beperkte plaatsen. Aanwezigheid moet worden bevestigd op [email protected]

Meer informatie

Esteban Murillo