II Internationaal Congres van het Netwerken en Routes Project

II Internationaal Congres van het Netwerken en Routes Project

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) organiseert de II Internationale Conferentie van het project Netwerken en Routes, met als thema “Spaanse vrouwen in beweging (1939-2022): een transgenerationele benadering”.

De 2e internationale conferentie van het project Redes y Rutas: Mujeres españolas en movimiento (1939-2022): una responsabilidad transgeneracional is een congres dat probeert literaire en filmische representaties rond de reacties van Spaanse vrouwen op de politieke en economische uitdagingen van de Franco-dictatuur te benaderen.

Het idee van “vrouwen in beweging” zal op verschillende manieren worden geïnterpreteerd: vrouwen die zich verzetten tegen de onderdrukkende dictatuur in Spanje, vrouwen die hun vaderland verlaten en in ballingschap gaan of emigreren, en vrouwen die — in de gastlanden— de “vrouwen in beweging” steunen.

  • Literatuur
  • Brussel
  • wo, 07 december
  • 09:45 – 18:00

Plaats

Venue map

Instituto Cervantes Bruselas, Av. Louise 140, 1050 Bruxelles

Admission

Gratis toegang. Inschrijven is verplicht door een e-mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie

Samenvatting van het volledige programma (PDF)

Credits

Georganiseerd door Diana Castilleja (VUB, USLB), Helena Houvenaghel (UU), María del Carmen Alfonso García (U. Oviedo).
Met de steun van Instituto Cervantes Brussel, Instituto Cervantes Utrecht, Consejería Cultural y Científica de la Embajada de España en Bélgica, Embajada de México ante el reino de Bélgica.

Werktuigen