2e Internationaal Congres van het Redes y Routes-project

  • Literatuur
  • Brussel
  • wo, 07 december 2022
  • 09:45 – 18:00
2e Internationaal Congres van het Redes y Routes-project

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) organiseert de 2e Internationale Congres van het project Redes y Rutas, met als thema “Spaanse vrouwen in beweging (1939-2022): een transgenerationele benadering”.

Het 2e internationale congres van het project Redes y Rutas: Mujeres españolas en movimiento (1939-2022): una responsabilidad transgeneracional is een congres dat probeert literaire en filmische representaties rond de reacties van Spaanse vrouwen op de politieke en economische uitdagingen van de Franco-dictatuur te benaderen.

Het idee van “vrouwen in beweging” zal op verschillende manieren worden geïnterpreteerd: vrouwen die zich verzetten tegen de onderdrukkende dictatuur in Spanje, vrouwen die hun vaderland verlaten en in ballingschap gaan of emigreren, en vrouwen die - in de gastlanden - de “vrouwen in beweging” steunen.

Plaats

Venue map

Instituto Cervantes Brussel, Louizalaan 140, 1050 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis toegang. Inschrijven is verplicht door een e-mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie

Samenvatting van het volledige programma (PDF)

Credits

Georganiseerd door Diana Castilleja (VUB, USLB), Helena Houvenaghel (UU), María del Carmen Alfonso García (U. Oviedo).
Met de steun van Instituto Cervantes Brussel, Instituto Cervantes Utrecht, Consejería Cultural y Científica de la Embajada de España en Bélgica, Embajada de México ante el reino de Bélgica.