Logo EU-voorzitterschap

ILUSTRAD/AS. Een blik op vrouwelijke creatie in avant-garde illustratie

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • ma, 02 oktober —
    za, 28 oktober 2023
ILUSTRAD/AS. Een blik op vrouwelijke creatie in avant-garde illustratie

Deze tentoonstelling in het Instituto Cervantes brengt Spaanse kunstenaars samen zoals Sonia Pulido, María Hesse en Lara Lars.

Vandaag de dag is illustratie een wereldwijd creatief fenomeen. De Brussels Drawing Week, die elk jaar in de Belgische hoofdstad wordt gehouden, is een voorbeeld van de vitaliteit en diversiteit van internationale illustratie en design.

Het Instituto Cervantes doet mee door het werk van 12 uitstekende kunstenaars samen te brengen, waaronder de Chileense Luisa Rivera en de Spanjaarden Sonia Pulido, María Hesse, Helena Pérez García en Lara Lars, die de rol van vrouwen in deze boom van de illustratiekunst benadrukken.

De curator van de tentoonstelling, Matilde Rodríguez, een cultureel manager gespecialiseerd in hedendaagse illustratie, design en stedelijke kunst, licht toe

ILUSTRAD/AS is avant-gardistisch, creatief, professioneel en divers. Twaalf kunstenaars die veel meer vertegenwoordigen binnen deze huidige artistieke en culturele scene waar vrouwen opvallen door hun kwaliteit en professionaliteit. Omdat de toekomst van illustratie ook vrouwelijk is”.

De curator Matile Rodríguez zal aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling op 2 oktober in het Instituto Cervantes.

Plaats

Venue map

Instituut Cervantes, Louizalaan 140, 1050 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis. Tickets.

Meer informatie

Instituut Cervantes

Credits

Georganiseerd door het Instituto Cervantes in Brussel in samenwerking met Brussels Drawing Week voor het programma van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.