Imagine!

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • wo, 21 februari —
    zo, 21 juli 2024
Imagine!

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) openen deze internationaal reizende tentoonstelling om de honderdste verjaardag van het surrealisme te herdenken, met grote Spaanse namen als Salvador Dalí en Joan Miró.

IMAGINE! is een internationale reizende tentoonstelling die is opgezet in nauwe samenwerking met het Centre Pompidou (Parijs) en met een belangrijke bijdrage van de Fundación Mapfre. Van Max Ernst tot Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, Joan Miró en Man Ray, IMAGINE! biedt “een onderdompeling in de surrealistische poëzie via de thema’s dromen, labyrint, metamorfose, het onbekende en het onderbewuste”.

In Brussel verkent het KMSKB het surrealisme vanuit een symbolistisch perspectief aan de hand van meer dan 130 kunstwerken (schilderijen, werken op papier, beeldhouwwerken, objecten, assemblages en foto’s).

Na Brussel en Parijs zal de tentoonstelling haar Europese en internationale tournee voortzetten in de Hamburger Kunsthalle (Duitsland), vervolgens in de Fundación Mapfre Madrid (Spanje), voordat ze eindigt in het Philadelphia Museum of Art (Verenigde Staten).

Het eeuwfeest van het surrealisme zal ook het centrale thema zijn van andere grote tentoonstellingen tijdens het semester, zoals Histoire de ne pas rire, gewijd aan het Belgisch surrealisme, of Magritte/Folon, ook in de Koninklijke Musea.

Plaats

Venue map

Koninklijke Musea voor Schone Kusnten van België, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel

Meer informatie

IMAGINE!

Credits

Foto: Construcción blanda con judías hervidas (Premonición de la Guerra Civil), Salvador Dalí.