Internaational Festival Les Brigittines

Internaational Festival Les Brigittines

De artieste Aina Alegre stelt in België haar nieuwe show “R-A-U-X-A” voor.

Het Internationaal Festival Les Brigittines is terug in augustus en verwelkomt vele internationale artiesten met als doel het verkennen van nieuwe toneel- en hedendaagse vormen.

Elk jaar stelt het festival een ander thema voor dat het mogelijk maakt om een nieuwe vraag op te werpen en de blik van de toeschouwer naar een ander perspectief te leiden: er worden nieuwe verbanden, gevoeligheden en manieren van lezen voorgesteld. Het thema van de editie van 2021 is Notre coeur bat ailleurs en er zullen shows worden opgevoerd met zeer uiteenlopende stijlen, maar met een gemeenschappelijke achtergrond.

Op 25 augustus neemt de artieste Aina Alegre deel aan het festival met R-A-U-X-A, haar nieuwe internationale voorstelling, waarmee ze zich verdiept in het geluidsaspect van beweging. In haar eigen woorden verkent het stuk hoe “het lichaam door verschillende omgevingen gaat en dialogeert met licht, ruimte en elektroakoestische en modulaire muziek die live wordt uitgevoerd”.

Aina Alegre (Barcelona, 1986) ontwikkelt haar artistieke werk als choreografe, danseres en performer. In 2020 start ze een nieuwe artistieke cyclus en zal ze haar creatie R-A-U-X-A voor het eerst in België voorstellen.

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • do, 12 augustus —
    za, 28 augustus 2021

Plaats

Venue map

Chapelle, Petite Rue des Brigittines 1, 1000 Bruxelles, Bélgica

Admission

Meer informatie

Les Brigittines

Werktuigen