Internationaal festival Les Brigittines 2022

Internationaal festival Les Brigittines 2022

Het gezelschap Taiat Danza neemt deel aan de nieuwe editie van het festival met de voorstelling “No Half Mesures”.

Het Internationaal Festival Les Brigittines gaat door met het verkennen van nieuwe toneeltalen en hedendaagse vormen via een reis door nieuwe theatervormen. Het festival brengt voorstellingen bijeen die worden gearticuleerd rond een idee, gepresenteerd als een voorwerp van gedachte, uitvinding of fantastische cast.

Net als in de vorige editie blijft het thema voor 2022 “Notre cœur bat ailleurs” (Ons hart klopt elders). Het ligt in het verlengde van het vorige seizoen als een aanmoediging om ons niet te laten meeslepen door de hardheid van de realiteit; een uitnodiging voor de show om de toeschouwer mee te voeren naar een andere innerlijke wereld vol gedeelde emoties.

Bij deze gelegenheid zal het Spaanse gezelschap Taiat Danza deel uitmaken van het programma met de show No Half Measures.

No Half measures

  • 20 en 30 augustus om 20:30 uur.
  • Les Brigittines asbl (Kapel), Brigittinenstraat, 1000 Brussel.

No Half Measures is een choreografisch onderzoek naar identiteit door middel van een collectief zelfportret. Vier gezichten in voortdurende beweging vertellen een verhaal over de transformatie van het lichaam. Het toneel geeft een glimp van de individuele gedachten van elke danser, die zich in een constante mix manifesteren en evolueren tot een collectieve fictie. Het is een duidelijke verklaring van de noodzaak om zichzelf te erkennen als een individu binnen een collectieve identiteit.

  • Podiumkunsten
  • Brussel
  • za, 20 augustus —
    di, 30 augustus 2022

Plaats

Venue map

Petite rue des Brigittines 1000 Brussel

Admission

Meer informatie

Festival Internacional des Brigittines

Werktuigen