Isaac Cordal op Parcours Street Art 2023

  • Stadscultuur
  • Brussel
  • do, 05 oktober —
    zo, 31 december 2023
Isaac Cordal op Parcours Street Art 2023

Cordal, een internationale figuur in de openbare ruimte, neemt deel aan deze stedelijke kunsttournee die zijn tienjarig bestaan viert.

Cordal, wiens werk altijd beeldhouwkunst en fotografie in de stedelijke omgeving omvat, doet dit keer mee met een installatie bestaande uit een dozijn miniatuursculpturen van elk ongeveer vijftien centimeter hoog.

Gemaakt van beton volgen deze menselijke figuren een route door de stad Brussel, van het centrum naar Laken. De Galicische kunstenaar rangschikt zijn werken op kroonlijsten, verlichtingskabels en ramen in de stad en herhaalt daarmee een model dat hij al in 2017 maakte.

Isaac Cordal

Isaac Cordal (Pontevedra, 1974) werkt met sculpturen, installaties en foto’s in openbare en tentoonstellingsruimtes. Zijn werk is beïnvloed door de plaatsen waar hij heeft gewoond, zoals Londen en Brussel. Momenteel woont hij in Bilbao.

Een van zijn bekendste werken is het nomadische project Eclipses de Cemento, dat bestaat uit kortstondige en permanente stedelijke interventies gebouwd met kleine figuratieve sculpturen waarmee hij reflecteert op de moderne samenleving.

Vanaf het begin werkt hij met hetzelfde stereotype personage: een kale man van middelbare leeftijd in een uniform en grijs pak.De openbare ruimte speelt een sleutelrol, want de gekozen plek is een fundamenteel element in zijn werk.

De opening vindt plaats op 05.10.2023 om 15.30 uur, Avenue de la Cité Modèle, 1020 Brussel.

Plaats

Venue map

Avenue de la Cité Modèle, 1020 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis en open toegang

Meer informatie

Parcours Street Art

Credits

De opening vindt plaats op 05.10.2023 om 15.30 uur, Avenue de la Cité Modèle, 1020 Brussel.