Jorge Suárez-Quiñones: Performative Open Studio

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • ma, 13 december 2021
  • 15:00 – 16:30
Jorge Suárez-Quiñones: Performative Open Studio

Filmmaker en beeldend kunstenaar Jorge Suárez-Quiñones opent de deuren van zijn atelier in het Brusselse centrum voor hedendaagse kunst WIELS.

Jorge Suárez-Quiñones Rivas, filmmaker en beeldend kunstenaar uit León, momenteel in residentie in het centrum voor hedendaagse kunst WIELS in Brussel, nodigt ons uit voor een performatieve rondleiding in zijn atelier.

Jorge biedt een eerste performatieve lezing in de context van de natuurlijk-stedelijke ruimte. Daarna volgt een rondleiding door de museumruimte op basis van de artistieke referenties die verband houden met de residentie van de kunstenaar in WIELS. Daarna bekijken de deelnemers de projectie So shall things kindle a light for others, gevolgd door een rondleiding door de studioruimten. De kunstenaar zal zijn processen openstellen voor de deelnemers, door middel van apparaten zoals digitale projectie of de manipulatie van super-8 film op een lichttafel, en de projecten onthullen waarin hij zich momenteel verdiept.

Jorge’s werk draait om de formele en conceptuele implicaties van in-camera montage, een techniek die bestaat uit het opnemen van sequenties in strikte volgorde, in termen van de ervaring van het heden als een spatio-temporele categorie die potentieel cinematografisch kan worden gecondenseerd.

Wie het wil bezoeken, kan contact opnemen met de Afdeling Cultuur en Wetenschappen van de Ambassade op [email protected].

Jorge Suárez-Quiñones Rivas

Jorge Suárez-Quiñones Rivas is afgestudeerd in Architectuur. Hij heeft gestudeerd aan het Laboratorio Audiovisual de Creación y Práctica Contemporánea in Madrid in het kader van de programma’s MasterLAV en Revoluciones Audiovisuales, en heeft verschillende artistieke residenties gehad in Japan en België.

Zijn werk was het onderwerp van drie retrospectieve programma’s: Jorge Suárez-Quiñones Rivas Film Anthology en Around the solar year: in-camera edited super-8 films by Jorge Suárez-Quiñones Rivas, beide bij Tokyo Image Forum; en Las Películas de Jorge Suárez-Quiñones y Guillermo Pozo, in Centro de Arte Dos de Mayo.

Zijn werk werd geprogrammeerd in talrijke internationale filmfestivals, zoals IFFR Rotterdam, Fracto Experimental Film Encounter Berlin, Punto de Vista, Filmadrid…; alsook in musea voor hedendaagse kunst en culturele instellingen, onder andere CA2M, MUSAC, CGAC, CGAI, over de hele wereld (Japan, Spanje, Denemarken, Duitsland, Italië, België…).

Hij is momenteel docent en tutor van audiovisuele projecten in MasterLAV, Women Make!, en zal hetzelfde doen in MAca Master in Architectural Communication (ETSAM+UCM) tijdens het academiejaar 2018-2019.

Plaats

Venue map

WIELS, Av. Van Volxem 354, 1190 Forest

Openingsuren en toegang

Beperkte plaatsen. Aanwezigheid moet worden bevestigd op [email protected]

Meer informatie

WIELS