La Rotonda Project door Laura Sierra

  • Muziek
  • Brussel
  • zo, 22 oktober 2023
  • 15:00 – 17:00
La Rotonda Project door Laura Sierra

De Spaanse pianiste, de schepper van La Rotonda project, geeft een concert in de Art Base in Brussel.

De pianiste Laura Sierra is de schepper van La Rotonda, een project gewijd aan de promotie en het herstel van muziek van vrouwelijke componisten. La Rotonda is het instrument dat Laura Sierra heeft bedacht om op een geordende manier plaats te maken voor opeenvolgende paren vrouwelijke componisten. Elke rotunda articuleert de kruising van twee trajecten in een unieke gebeurtenis, legt ze uit.

Met dit in gedachten voert hij meestal werken van andere artiesten uit op de piano. Deze keer zal hij werken van twee grote musici: Marianne Von Martínez, een Oostenrijkse componiste van Spaanse afkomst die overleed in 1812, en Clara Schumann, een Duitse pianiste die overleed in 1896.

Het project is sinds de première zeer goed ontvangen en in 2022 presenteert ze naast de solopianorondes met muziek uit heden en verleden ook een programma gewijd aan kamermuziek en orkest met solopiano.

Dit project geeft ons twee performers de tijd om een denkbeeldig gesprek te voeren met elkaar, met ons eigenaardige universum en met het publiek. Dit herstel moet voldoende diepgaand zijn om de carrière van de componist in het programma te kunnen condenseren.

—Laura Sierra

Laura Sierra

Spaanse pianiste, geboren in Zwitserland, heeft een internationale carrière ontwikkeld en wordt erkend voor haar werk in de verspreiding van Spaanse muziek van de 20e en 21e eeuw, met meer dan 20 wereldpremières, en schepper van La Rotonda, een project gewijd aan de promotie en het herstel van muziek van vrouwelijke componisten.

In 2015 werd haar pianoduo Iberian & Klavier, gevormd met de pianist Manuel Tévar, gepresenteerd door de Gabarrón Foundation in Carnegie Hall om de 60e verjaardag van de toetreding van Spanje tot de VN te herdenken, en in 2016 won ze de eerste prijs op de Bradshaw & Buono International Piano Competition in New York.

Hij heeft opgetreden in prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld, zoals Rudolfinum in Praag, Carnegie Hall in New York, Ernst Reuter Saal in Berlijn, St Punchrus Church in Londen, Phillipe Performing Arts Center in Indiana, Festival del Lago di Como, Auditorio Alfredo Kraus in Las Palmas, Auditorio Nacional de Música in Madrid, Teatro Monumental in Madrid, Palau de la música in Barcelona, Palau de la música in Valencia en Auditorio del Museo Guggenheim in Bilbao.

Ze heeft lesgegeven aan de Alfonso X el Sabio Universiteit en aan het Liceu Conservatorium in Barcelona. Momenteel geeft ze les aan het Conservatorio Superior de Música de Castilla la Mancha en werkt ze als pianiste regelmatig samen met het Orquesta y Coro de Radio Televisión Española.

Plaats

Venue map

Art Base, Rue des Sables 29, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Gratis