Logo EU-voorzitterschap

Alicia Framis: Letters to Heaven

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • za, 01 juli —
    ma, 15 januari 2024
Alicia Framis: Letters to Heaven

Dankzij de Stichting Maria Cristina Masaveu Peterson nodigen we iedereen die dat wil uit om een “brief aan de hemel” voor de toekomst van Europa te deponeren in de Burgertuin van het Europees Parlement.

Letters to Heaven” is een participatieve sculptuur die bestaat uit een gepolijste roestvrijstalen bol met een diameter van 200 cm die degenen die hem benaderen uitnodigt tot een moment van reflectie.

Voor de kunstenaar is kijken naar de hemel een daad van reflectie, een moment vol hoop, verlangen of wanhoop. De hemel is de plek die onze geheimen, onze geliefden en ons toekomstige leven herbergt. De brievenbus van “Letters to Heaven” heeft de vorm van de eeuwigheid: een bol, zonder hoeken, zonder grenzen. Een werk dat functioneert als een traditionele brievenbus waarin bezoekers, als ze dat willen, hun “brieven aan de hemel” kunnen deponeren, waarin ze hun meest persoonlijke verlangens en zorgen en hun wensen voor de toekomst van de Europese Unie uiten.

Deze sculptuur is verwant aan andere werken van de kunstenaar, zoals de Wall of Wishes of The Dream Keeper, waar Framis zichzelf aanbood als verzorger van de nachtelijke dromen van degenen die daarom vroegen.

Dit werk, dat voor het eerst in een openbare ruimte wordt gepresenteerd, behoort tot de kunstcollectie van de María Cristina Masaveu Peterson Foundation. “Brieven aan de hemel” is een project dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en is het resultaat van samenwerking tussen de María Cristina Masaveu Peterson Foundation, het Europees Parlement en de Spaanse Ambassade in Brussel. Het beeld zal gedurende de zes maanden van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de EU in de Burgertuin blijven staan.

Alicia Framis

Alicia Framis (Barcelona, 1967) is een van de belangrijkste actieve multidisciplinaire kunstenaars van Spanje. Haar werk omvat architectuur, mode, beeldhouwkunst en performance, en moedigt vaak publieke participatie aan. Framis gebruikt stedelijke sociale ruimten om de menselijke ervaring en onze frustraties en angsten aan de orde te stellen en tegelijkertijd uitlaatkleppen te creëren voor onze dromen en verlangens.

Plaats

Venue map

Tuin van de burgers, Vautierstraat 68, 1050 Elsene

Openingsuren en toegang

Gratis toegang, van 8.00 tot 17.50 uur.

Credits

Letters to Heaven is een project dat is georganiseerd ter gelegenheid van het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie en is het resultaat van samenwerking tussen de María Cristina Masaveu Peterson Foundation, de Spaanse Ambassade in Brussel en het Europees Parlement.