Manneken Pis kleedt zich solidair

Manneken Pis kleedt zich solidair

Ter gelegenheid van de nationale feestdag van Spanje kleedt Manneken Pis zich met een kostuum gedoneerd door het Ziekenhuis 12 de Octubre, als eerbetoon aan het gezondheidspersoneel in hun strijd tegen de pandemie.

De Ambassadeur van Spanje in het Koninkrijk België, mevrouw Beatriz LARROTCHA PALMA, en de stad Brussel, hebben de Nationale Feestdag van Spanje gevierd met een eerbetoon aan het gezondheidspersoneel dat in beide landen en in de rest van de wereld volhardend strijdt tegen de COVID-19-pandemie.

Op 12 oktober kwamen de Ambassadeur van Spanje en de heer Jean-Marie Amand, namens en voor de stad Brussel, om 11 uur samen bij Manneken Pis, vergezeld door gezondheidspersoneel uit beide landen, voor een traditionele ceremonie van dit klassieke Brusselse icoon. In tegenstelling tot vorige gelegenheden, en rekening houdend met de huidige gezondheidsvoorschriften, moest het traditionele protocol van deze eerbetuigingen vereenvoudigd worden, waardoor ook de toegestane capaciteit beperkt werd.

In de woorden van Ambassadeur Beatriz Larrotcha: “Vandaag, de dag van onze Nationale Feestdag, vieren we vooral de waarden die geen grenzen of naties kennen, solidariteit en menselijkheid: Manneken Pis kleedt zich ter ere van diegenen die vanop de eerste rij alles geven tegen de pandemie en gisteren hebben we op het Internationale Cellofestival van Brussel hulde gebracht aan de grote Maestro Pau Casals, voor zijn waardevolle humanitaire en muzikale nalatenschap, ter herdenking van het honderdjarig bestaan van zijn orkest en de 75e verjaardag van de Verenigde Naties, waarvan hij de “Himno a la Paz” (Hymne aan de Vrede) componeerde”.

Het museum van de stad Brussel gewijd aan Manneken Pis telt meer dan 1000 kostuums die door mensen en instellingen van over de hele wereld geschonken zijn. Van de kostuums die door het Spaanse volk en Spaanse instellingen geschonken zijn, zijn zowel de Ambassade van Spanje als de gemeenteraad van Brussel het erover eens dat het door het Ziekenhuis 12 de Octubre geschonken kostuum, dat Manneken Pis voor de eerste keer in maart 2018 aantrok ter gelegenheid van de Werelddag tegen Endometriose en dat door een groep patiënten met chronische bekkenpijn van de Dienst Verloskunde en Gynaecologie gemaakt werd, het best de waarden van solidariteit en toewijding vertegenwoordigt van diegenen die op de eerste rij tegen de COVID-19-pandemie strijden.

  • Erfgoed
  • Brussel
  • ma, 12 oktober
  • 11:00

Plaats

Venue map

Manneken-Pis, 1000 Bruxelles

Werktuigen