Miguel Hernández ontdekken

  • Literatuur
  • Brussel
  • di, 19 april —
    wo, 30 november 2022
Miguel Hernández ontdekken

De Spaanse ambassade in België herdenkt de 80ste verjaardag van het overlijden van de dichter Miguel Hernández.

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van het overlijden van Miguel Hernandez, een onontkoombare referentie van de Spaanse letteren van de 20ste eeuw omwille van zijn literaire en menselijke waarde, organiseren de literaire bijeenkomst Miguel Hernandez van Brussel, de socio-culturele vereniging Louis Paul Boonkring, de Maatschappij La Barraca van Gent en de vereniging Garcia Lorca en CO-OP van Anderlecht (Brussel) een reeks voordrachten, lezingen en debatten rond de figuur van de dichter uit Orihuela.

Vientos del pueblo - Miguel Hernández 1910 - 1942

  • 19 april 2022.
  • KVS - Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel).

Louis Paul Boonkring, La Barraca en de auteur en muzikant José Miguel Arranz presenteren dit recital in het Nederlands, Frans en Spaans. Onder de artistieke begeleiding van Carlos Theus en de muzikale begeleiding van Arranz evoceren verschillende artiesten het leven en werk van de dichter. Tijdens deze avond zal zanger Elvis Peeters fragmenten uit de eerste Nederlands vertaalde poëziebundel van Miguel Hernandez ten gehore brengen, begeleid door de rockband Wilderman.

Miguel Hernández y La Música

  • 30 oktober 2022.
  • García Lorca-centrum van Anderlecht (Brussel).

Lezing/Recital door José Miguel Arranz met vertaling in het Frans en Nederlands gepromoot door de Louis Paul Boonkring, Asc. Federico García Lorca en CO-OP van Anderlecht.

Daarnaast zullen in het laatste kwartaal van 2022 de conferenties/debatten Miguel Hernández y las dos Españas en El Legado poético de Miguel Hernández plaatsvinden. Plaats en data nog te bepalen.

Openingsuren en toegang

KVS

Credits

Tertulia Miguel Hernández, KVS, Boonkring, La Barraca, Vereniging García Lorca & CO-OP.