Namiddagen van de Ambassade: Artivisme voor de klimaatverandering

  • Visuele kunsten
  • Brussel
  • wo, 26 oktober —
    za, 31 december 2022
Namiddagen van de Ambassade: Artivisme voor de klimaatverandering

Beeldend kunstenaars Joe Dart, Richard Le Manz en Noemí Rodrigo presenteren een collectief werk van hedendaagse kunst om mensen bewust te maken van de klimaatverandering.

De Ambassade van Spanje hervat de activiteitenreeks Los Mediodías de la Embajada (De Namiddagen van de Ambassade) met het collectieve werk Artivismo por el cambio climático (artivisme voor klimaatverandering) van Joe Dart, Richard Le Manz en Noemí Rodrigo. Dit werk van hedendaagse kunst gaat de dialoog aan met het publiek over het belang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling nº 13 van de 2030 Agenda: neem dringend actie om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Joe Dart

Joe Dart (Mataró) is een schilder die zich kenmerkt door het uitbeelden van ruimten en taferelen van een klein deel van de Middellandse-Zeekust dat hij zeer goed kent. Zijn banden met de wereld van het surfen hebben van hem bijna een kunstenaar-chroniqueur gemaakt van de veranderingen die de Middellandse-Zeekust de laatste decennia heeft ondergaan, grotendeels als gevolg van de gevolgen van de klimaatverandering. Het werk van Joe Dart spreekt tot ons van de Middellandse Zee, een begrip dat iedereen zich eigen heeft gemaakt, het spreekt tot ons van de Middellandse Zee van Zuid-Europa.

Richard Le Manz

Richard Le Manz (Toledo), industrieel ingenieur en fotograaf. Als kunstenaar gebruikt hij fotografie als expressie- en reflectiemiddel en ontwikkelt hij projecten met kritische en rancuneuze connotaties. Via zijn creatieve werk, dat dicht aanleunt bij visuele poëzie, onderzoekt en exploreert hij de huidige problemen van onze wereld en samenleving, in het bijzonder de milieuproblemen. Hij heeft projecten ontwikkeld over onderwerpen als de verantwoordelijkheid van de auto en het gebruik van fossiele brandstoffen of de menselijke relatie met de natuur.

Noemí Rodrigo

Noemí Rodrigo (Zaragoza) is fotografe en activiste. Ze werkt met beeld, tekst en geluid rond milieukwesties. Haar praktijk verkent de menselijke interventie in landschap en natuur, waarbij ze op onderzoek gebaseerde methoden combineert met experimentele en alternatieve analoge en digitale processen.

Opening: 26/10/2022 12u00 met uitnodiging.

Plaats

Venue map

SPAIN arts & science LAB in BELGIUM, Embassy of Spain in Belgium, Rue de la Science 19, 1040 Bruxelles

Openingsuren en toegang

Op afspraak: [email protected]. Maandag tot donderdag van 9u tot 17u; Vrijdag van 9u tot 14u30.