Logo EU-voorzitterschap

Jaime Hayón: Nuevo Nouveau

  • Design
  • Brussel
  • do, 21 september —
    za, 27 januari 2024
Jaime Hayón: Nuevo Nouveau

Het werk van deze kunstenaar en ontwerper, een van Spanjes meest bekende op internationaal niveau, is voor het eerst te zien in Brussel.

In het kader van het Brusselse Art Nouveau Jaar en het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie presenteert MAD Home of Creators een solotentoonstelling van de Spaanse kunstenaar en ontwerper Jaime Hayón: NUEVO NOUVEAU, met de steun van de Ambassade van Spanje in Brussel en het AECID (Spaans Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking). De invloed van Antoni Gaudí en de modernistische school is duidelijk zichtbaar in het organische en kleurrijke werk van deze totaalkunstenaar.

Na tentoonstellingen in het Groninger Museum in Nederland, het Holon Design Museum in Tel Aviv en een grote overzichtstentoonstelling in het Centre del Carme in Valencia in 2022, zal zijn werk voor het eerst in Brussel te zien zijn.

Het gevarieerde oeuvre van Jaime Hayón wordt in zijn geheel getoond: van meubels en industriële ontwerpen tot schilderijen, wandtapijten en sculpturen. Er zullen ook nieuwe werken te zien zijn die nog nooit eerder aan het publiek zijn getoond. De rode draad door de tentoonstelling zijn Hayons schetsen die de evolutie van zijn carrière laten zien: van industrieel ontwerper tot kunstenaar.

Plaats

Venue map

MAD – HOME OF CREATORS Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussels

Openingsuren en toegang

Woensdag tot zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang.

Meer informatie

MAD Home of Creators

Credits

Georganiseerd door MAD Home of Creators en Hayón Studio, met steun van de Spaanse Ambassade in Brussel.