Logo EU-voorzitterschap

Open Monumentendagen van Brussel 2023: opendeurdag van de Ambassade van Spanje

  • Erfgoed
  • Brussel
  • za, 16 september —
    zo, 17 september 2023
  • 10:00 – 14:00
Open Monumentendagen van Brussel 2023: opendeurdag van de Ambassade van Spanje

Elk jaar opent de stad Brussel de deuren van haar meest emblematische gebouwen ter gelegenheid van de Open Monumentendagen. De Spaanse ambassade in België maakt deel uit van het programma en presenteert dit jaar een hedendaags dansstuk dat exclusief voor deze gelegenheid werd gecreëerd.

De ambassade nodigt het publiek uit voor een bezoek aan de Kanselarij, Wetenschapsstraat 19, en de officiële residentie van ambassadeur Marqués de Villalobar, Montoyerstraat 26. Als je niet in staat bent om persoonlijk langs te komen of als je alvast een voorproefje wilt zien, kun je een virtuele 3D-rondleiding door de residentie maken.

In ons LAB in de Kanselarij is de fototentoonstelling El Espejo van de in Brussel gevestigde Spaanse kunstenaar María Baoli te zien. Het project, dat portretten van jonge vluchtelingen en gemarginaliseerde mensen toont, is ontwikkeld in samenwerking met Convivial en CEMO (Centre d’Education en Milieu Ouvert).

Op de binnenplaats kunnen bezoekers het fresco Butterfly Effect van de Spaanse kunstenaars Olimpia Velasco en Esther Pizarro bekijken, de winnaar van de stedelijke kunstwedstrijd tegen klimaatverandering georganiseerd door de stad Brussel en de Spaanse ambassade in België. Deze kunstinstallatie nodigt de kijker uit om na te denken over het fragiele evenwicht dat bestaat tussen de natuur en de sporen die wij mensen achterlaten op haar flora en fauna.

Op reservering kunnen bezoekers genieten van het hedendaagse dansstuk Hoe je een ruimte kunt laten ademen gecreëerd door Irene Rojo, Alba Diaz en Guillem Salmeron, studenten van de P.A.R.T.S. performing arts school van Anne Teresa De Keersmaeker, in interactie met de architectuur van de Residentie en de kunstwerken die er te zien zijn.

Plaats

Venue map

Ambassade van Spanje in België, 19 Rue de la Science, 1040 Brussel

Meer informatie

Urban Brussels